Od devíti hodin a pak po celé dopoledne se 10. dubna na jeho chodbách uskuteční prodejní výstava, na níž velikonočně laděné výrobky svých klientů nabídnou domovy seniorů i další poskytovatelé sociálních služeb: domovy pro osoby se zdravotním postižením, ale i denní stacionáře a centra. Tyto akce, vždy konané nejen v předvelikonočním, ale i v předvánočním období, jsou na hejtmanství již tradicí. Letos se přihlásilo 54 organizací.

Mezi kupujícími nechybí jak zaměstnanci úřadu či lidé, kteří na stánky narazili náhodou, když přišli kvůli vyřizování svých záležitostí, tak i lidé, kteří se objeví speciálně kvůli této výstavě: někteří místní pracovníci přivádějí členy svých rodin – a zváni jsou i návštěvníci z řad veřejnosti. Jen je třeba pamatovat na to, že při vstupu do budovy musí všichni příchozí předložit občanský průkaz.

Ilustrační foto
Středočeská nezaměstnanost se „oteplila“ o 0,17 procenta

Na jarmarku, kde je každý kus originál, jaký jinde nekoupíte, bývají k mání věci pro pokoukání i pochutnání. Jsou to různé dekorace s velikonoční či obecně jarní tématikou; malovaná vejce a pomlázky samozřejmě nemohou chybět. Stejně jako beránci nebo mazance.

Novou knížku Klenoty středočeského pravěku představil v úterý v Praze tým Ústavu archeologické památkové péče středních Čech. Na snímku autorka konceptu publikace Veronika Puhačová.
Parádit se ženy uměly už před tisícovkami let
Ilustrační foto
V Rakovníku se skrýval Slovák odsouzený za nájemnou vraždu
Ilustrační foto
Kraj dá obcím peníze na školy, miliony nabízí dál