Výstraha varující před problémy v dopravě, zvýšenou nehodovostí i nebezpečím úrazů při uklouznutí zde není vydána pouze pro Rakovnicko, Prahu-západ a části přilehlých okresů: okolí Berouna, Kladna, Dobříše v příbramském okrese a Říčan na Praze-východ. Ušetřeno by podle očekávání meteorologů mělo zůstat také hlavní město Praha.

Pro ostatní oblasti platí upozornění na potřebnou maximální opatrnost jak při jízdě, tak při chůzi. „Starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství,“ radí meteorologové. Je také třeba počítat s prodloužením doby cestování.

Řidička nezvládla na silnici mezi Unhoští a Pavlovem na zasněžené vozovce řízení, dostala smyk a narazila do stromu.
Sněžení zkomplikovalo dopravu, u Otic zapadl školní autobus

Od nedělní 17. hodiny do pondělní šesté ranní platí toto varování ve středních Čechách pro okolí Hořovic, Kralup nad Vltavou a Slaného. Se stejným začátkem, ale platností až do pondělní desáté dopolední se také vztahuje na okolí Příbrami.

Na většině území kraje je pak tvorba ledovky nejpravděpodobnější v době mezi páteční dvacátou hodinou a pondělní desátou – tato výstraha se vztahuje na okolí Benešova, Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi, Čáslavi, Českého Brodu, Kolína, Kutné Hory, Lysé nad Labem, Mělníka, Mladé Boleslavi, Mnichova Hradiště, Neratovic, Nymburka, Poděbrad, Sedlčan, Vlašimi a Votic.