Mezi prvními se objevil v Poříčanech na Kolínsku na místě železniční nehody, kde havaroval vlak převážející nebezpečné chemikálie; lokomotiva a dvě cisterny se převrátily. Rána, která se při tom ozvala a na neštěstí upozornila, prý byla obrovská.

Vykolejený vlak v Poříčanech.
V Poříčanech vykolejil nákladní vlak. Dopravci zavedli náročná omezení provozu

Jako voják je rotmistr Wolf připraven jednat, a tak se ihned zapojil a dělal, co bylo třeba. Upozornila na to armáda na sociálních sítích. „Z lokomotivy vytáhl dva zraněné strojvedoucí – a okamžitě jim poskytl první pomoc,“ uvedla na twitterru i na facebooku.

Na převrácené mašině, ležící na levém boku, byl v uniformě s maskáčovým vzorem k nepřehlédnutí. Facebookové sdělení Zdeňka Otty z US Cars Club Central Bohemia (jenž se mimochodem představí počátkem listopadu na Autosalonu Kola – Motor Show v Lysé nad Labem) připomíná, že na místě dramatické události byli také další přátelé: on, Michal Kočí a Svatopluk Novotný starší i mladší. Dorazili také lidé z okolních domů.

Vlak s nákladem benzenu havaroval v pondělí sedm minut po 17. hodině. Podle výsledků šetření projel strojvůdce návěstidlo, vjel na slepou kolej a vrazil do zarážedla. Převážená látka naštěstí z cisteren neunikala. I tak si událost vyžádala evakuaci lidí žijících v okolí – jak v pondělí, tak během úterního přečerpávání benzenu předcházejícímu odstranění překocených vagonů. Hasiči také pomáhali s evakuací lidí z osobního vlaku, který v důsledku nehody zůstal stát mimo nádraží. Železniční provoz byl na koridorové trati v Poříčanech zastaven, což v úterý přineslo kolaps osobní dopravy.