„Pro dětské i dospělé návštěvníky připravil organizátor akce, společnost Kočka, atrakce z Čech, Nizozemska a dalších zemí. Dětem do deseti let jsou určeny tři desítky z nich, jde o autíčka, řetízkové, hydraulické i podlahové kolotoče, nafukovací skákadla či vláčky," uvedl Kočka.

Po skončení pouti budou atrakce k dispozici návštěvníkům

Současně pochválil třiadvacetiletou spolupráci s nizozemskými partnery, díky kterým se na Výstavišti objeví extrémní sedmdesátimetrová houpačka, strašidelný zámek, 50 metrů vysoký řetízkový kolotoč a hry zručnosti. Po skončení pouti budou dvě desítky atrakcí k dispozici návštěvníkům parku po zbytek sezony.

Matějská pouť bude otevřena od úterý do pátku od 13:00 do 21:00 a o víkendech a svátcích, stejně jako v období školních prázdnin, od 10.00 do 22.00. Podle Kočky se i letos uskuteční 20. března Den pro zdravotně postižené děti.

Původní poutě byly v okolí kostelíka v blízkosti Hanspaulky 

Určen bude dětem s handicapem v doprovodu rodičů, vychovatelů či kamarádů a dětským domovům či azylovým domům. Na veškeré atrakce budou mít děti mezi 11.00 a 15.00 vstup zdarma. Navštívit budou moci navštívit i stálou expozici Mořský svět, doprovodný zábavní program a vystoupení klaunů ze skupiny Medůza.

Původní poutě byly v okolí kostelíka v blízkosti Hanspaulky, ale prostranství bylo malé. Stánky a kolotoče se pak posouvaly až k nynějšímu Vítěznému náměstí do míst, kde jsou dnes vysoké školy, a pak až k nynější stanici metra Hradčanská. Matějská se pak konala v různých pražských lokalitách a od roku 1963 zakotvila v areálu Výstaviště.