Policisté z mělnického obvodního oddělení věří, že pomoci by jim svými záběry mohl každý, kdo si atrakci zvanou vystřelovací koule ve dnech 17.–19. září natáčel nebo vyfotil. Může jít o klíčové poznatky, i když svědci zatím třeba ani netuší, že mají v rukou to, co by mohlo pomoci objasnit okolnosti vážného úrazu dítěte.

„Právě na této atrakci měla nezletilá osoba utrpět frakturu lebky v oblasti týlu – a několik dní strávit v nemocnici,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Truxa. Připomněl také, že policisté nejsou v jednoduché situaci: „Událost byla nahlášena až o 12 dní později, proto nemohli okamžitě reagovat a provést ohledání místa.

Ilustrační foto.
Muže, kteří ujeli od nehod, čekají soudy. Hrozí jim roky vězení

“Nyní se policie obrací k veřejnosti s žádostí o pomoc – a nejen k lidem z Mělníka. „V případě, že jste na vinobraní byli a máte jakékoliv fotografie výše zmíněné atrakce nebo nejlépe videa, poskytněte je, prosím, policistům z Obvodního oddělení Mělník,“ žádá mluvčí. Na služebnu je možné zajít osobně – nebo se policistům ozvat prostřednictvím telefonního čísla 974 876 700.