V noci na pondělí 8. ledna uhořel v osobním autě. Podle policistů se polil hořlavinou a zapálil. Okolnosti neobvyklého případu vyšetřují i nadále benešovští kriminalisté, což potvrdila mluvčí benešovské policie Veronika Čermáková.

Muž se podle vyšetřovatelů pokusil zapálit vozidlo ženy, která neopětovala jeho city. Použil k tomu hořící nedopalek cigarety.
„Auto se mu ale podpálit nepovedlo a následně se polil hořlavou látkou a ve svém voze se zapálil. Lékař konstatoval smrt uhořením,“ uvedla benešovská policejní mluvčí Veronika Čermáková, která rovněž připomněla, že kriminalisté zahájili úkony trestního řízení a komisař nařídil soudní pitvu.

Ilustrační foto
Poradna pro oběti funguje necelý rok a je potřebná

Na místo přijela mezi prvními také požární jednotky Hasičského záchranného sboru Benešov a místního sboru dobrovolných hasičů. Na jejich operační středisko se přes linku tísňového volání dovolal oznamovatel, který sdělil, že u rodinného domu v Chářovicích cosi hoří. Blíže ale požár nepopsal, protože plameny viděl z dálky.

„K požáru proto dorazily hned tři jednotky hasičů i s výškovou technikou, protože z prvotních informací nebylo zřejmé, zda nehoří také rodinný dům. Po příjezdu hasiči zjistili, že v plamenech je auto,“ uvedl mluvčí HZS kraje Jaroslav Gabriel.

V době, kdy hasiči k požáru dorazili, bylo už auto celé v plamenech a teprve pro uhašení objevili uvnitř vozu ohořelé lidské tělo. „Může vyprostili a předali pohřební službě. Hasiči také poskytli posttraumatickou pomoc lidem z okolí, kteří byli svědky požáru,“ dodal mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel s tím, že předběžná škoda na vozidle je 20 tisíc korun.

Ilustrační foto.
Dva muži zaútočili na dvě ženy, následně hrozili zabitím mladíkovi