Po zaplacení vstupného dostal každý z dětských účastníků průvodní dopis, na kterém byly popsány jednotlivé úkoly a zároveň sloužil jako potvrzení, že byl úkol splněn. Plátěná vstupní brána otevřela dětem pohádkový les a mohly se společně s rodiči vydat na stezku.

Děti například pomohly Popelce roztřídit luštěniny, princovi Jaroslavovi ze Země lva s jedovatými hady a nebo princovi Bajajovi zasytit hladového draka jeho oblíbenými jablíčky, aby nesežral princeznu Slavěnu. Pomoci se dočkaly i princezna Solimánská, Šípková Růženka a čínská princezna Mulan. I princovi Miroslavovi poradily jak zavázat střevíček pyšné princezně Krasomile.

V neděli se konal na Palackého náměstí v Kutné Hoře první ročník trhu řemeslných výrobků.
První ročník trhu s řemeslnými výrobky byl úspěšný

Na konci této stezky čekal na děti poslední úkol, a to varovat Sněhurku, že se k ní blíží zlá macecha s otrávenými jablky. Za to si pak mohly vybrat jeden z dárků připravených v kufru.

Akci připravila agentura Velká dobrodružství ve spolupráci s městem Sázava. Sešlo se na ní spoustu dětí, které si jí opravdu užily. Zásluhu na tom mělo i teplé a slunečné počasí. Nechybělo ani již tradiční malování na obličej, které podobné akce doprovází. Po skončení se bylo možné občerstvit v kempu Pod Vrbou s hezkým výhledem na Sázavský klášter.

Vladimír Trmal

Z Květinového dne v areálu kláštera v Sázavě.
V sázavském klášteře bylo možné potkat postavy z dávných českých dějin