Dokonce jen jeden den bude platit výluka v úseku Vrané nad Vltavou–Týnec nad Sázavou, a to ve středu mezi 8.30 a 18.50. Lidé se ale musí zorientovat v linkách náhradních autobusů. Ty budou označeny písmeny T, P, L, D a S, sdělil Deníku Petr Pošta z centrály Českých drah. „Základní linka T bude provozována pro obsluhu stanic a zastávek v úseku Jílové u Prahy – Týnec nad Sázavou. Přestup mezi vlakem a autobusem náhradní dopravy je zajištěn ve stanici Praha-Zbraslav. Tuto linku použijí tranzitní cestující jedoucí ve směru nebo ze směru Čerčany,“ připomněl. Zvláštní linka P pojede do stanice Petrov u Prahy (Pikovice) již od zbraslavského nádraží. Rovněž ze Zbraslavi pojde „déčko“ do stanice Měchenice.

Ilustrační foto
Zloděj sebral křovinořez, který zůstal bez dozoru

„Ve stanicích Praha-Zbraslav a Měchenice bude zajištěn přestup mezi vlakem a autobusy náhradní dopravy. Tuto linku použijí tranzitní cestující jedoucí ve směru nebo ze směru Dobříš,“ upozornil k lince D Pošta. Stanice Luka pod Medníkem a Davle obslouží zvláštní linka L z Jílového u Prahy. Do zastávky Skochovice pak pojede zvláštní minibusová linka S ze stanice Vrané nad Vltavou.

Výluka, která potrvá do čtvrtka, se od pondělka týká také spojení Benešova s Prahou. Tam se však podobné manévry nekonají a cestující mohou zůstat v klidu sedět ve vagonu. Pouze mají počítat se zpožděním do pěti minut. V úseku Říčany–Strančice je mimo provoz jedna ze dvou traťových kolejí; pouze však v době slabšího provozu mezi 9.30 a 14.30.

Ilustrační foto.
Práce na nádraží v Lysé odkloní většinu rychlíků