S nárůstem intenzity dopravy počítá i Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které ohlásilo, že od středy do pátku a pak znovu v neděli omezí na hlavních dálničních tazích běžné údržbové práce, jejichž zajištění vyžaduje omezení počtu jízdních pruhů. Průjezd by tak měly omezovat dlouhodobé uzavírky a operativní zajištění dopravních nehod nebo havárií. I tak ŘSD řidičům doporučuje podívat se před delší cestou na údaje o aktuálních dopravních informacích na stránkách www.dopravniinfo.cz.

Na rozdíl od uplynulých let se ovšem na silnicích objeví velké množství motocyklistů. Na Výstavišti v pražských Holešovicích se od čtvrtka do neděle uskuteční velkolepě pojatá oslava 115. narozenin značky Harley-Davidson, kam po vlastní ose mají přijet desetitisíce účastníků. Mnozí navíc neprojedou pouze tam a zpět. Budou se vydávat na vyjížďky do okolí metropole, k čemuž jim organizátoři nabízejí rozmanité poznávací trasy připravené ve spolupráci se Středočeskou centrálou cestovního ruchu a krajským úřadem.

Ilustrační foto.
Prázdninové vlaky omezí práce na obnově tratí. Hodně!

V souvislosti s harleyářskými oslavami jsou také připravena rozsáhlá bezpečnostní opatření. Policie je nachystala ve spolupráci s hasiči, zdravotnickými záchranáři a dalšími partnery, připomněla policistka Eva Kropáčová. S tím, že z řad policistů se na zajišťování dopravy a dodržování veřejného pořádku budou podílet stovky příslušníků dopravní a pořádkové služby, ale také kriminalisté, příslušníci cizinecké policie – či třeba i pyrotechnické nebo letecké služby.

„V rámci dopravy se policisté zaměří na plynulost provozu hlavních páteřních tras, ale i na další komunikace a místa, na kterých jsou v rámci oslav pořádány různé doprovodné a kulturní akce,“ připomněla Kropáčová. Upozornila, že aktuální informace o dopravě mohou občané sledovat na světelných informačních portálech nad dálničními tělesy, ale i na stránkách www.policie.cz.

Pro řidiče v Praze pak budou aktuální i dočasná omezení spojená se sobotní spanilou jízdou širším centrem metropole, o jejíž trase organizátoři oslav informují na webové stránce h-d.prague115.com/cs/co-te-ceka/spanila-jizda.

Laserové centrum ELI Beamlines
Lucifer z Dolních Břežan má pomoci v boji s rakovinou

Příjezdové trasyZdroj: PČR

Spanilá jízdaZdroj: PČR

(PČR)

Spalničky. Ilustrační foto.
Spalničky zatím stále necouvly. Objevil se další případ
Region, který vždy stojí za výlet. Tak se střední Čechy chtějí představit návštěvníkům oslav 115. výročí existence motocyklové značky Harley-Davidson, jejichž ohniskem se od 5. do 8. července stanou pražské Holešovice.
Za návštěvu památek kraje dostanou harleyáři minci