Veletrh spojený s literárním festivalem potrvá do neděle. Své stánky otevře na čtyři stovky vystavovatelů z třicítky zemí. Jedním z témat veletrhu je kniha jako objekt, což může podpořit i světový trend návratu k tištěným knihám a stagnace či postupné snižování počtu prodaných elektronických knih.

Svět knihy. Ilustrační foto.
Svět knihy ukáže novinky a představí 600 hostů

Svět knihy má nového ředitele

Hlavní téma veletrhu je Genius loci v literatuře. Spisovatelé a literární vědci přijedou z devíti měst, která mají titul Kreativní město literatury UNESCO, stejně jako Praha. K nejznámějším hostům letošního festivalu patří irský spisovatel John Boyne, izraelský autor knih pro dospělé i pro děti Uri Orlev, polský a v Česku dobře známý novinář a spisovatel Mariusz Szczygiel nebo ve Švýcarsku žijící spisovatelka Corinne Hofmannová, autorka bestselleru Bílá masajka.

Svět knihy, který každoročně navštěvuje až 40 tisíc lidí, má letos nového ředitele Radovana Auera. Právě proto, že vysoká návštěvnost činila někdy pobývání v obou křídlech Průmyslového paláce nepříjemným, přesouvají se letos některé pořady mimo hlavní objekt, například do blízkého Lapidária.

Svět knihy. Ilustrační foto.
Veletrh Svět knihy se rozšiřuje, představí evropská města