U soudu musel vysvětlovat útok zavíracím nožem na krk napadeného, který jen se štěstím neskončil tragédií. Krvavou scénou loni v březnu vyvrcholilo již déle trvající napětí mezi sousedy z panelového domu. Oleje do ohně přilil pracovní ruch v jednom z bytů.

Ilustrační foto.
Třicítku kontrolovaných cizinců čeká vyhoštění

Obžalovaný (jenž měl podle svědectví z okolí pověst muže stěžujícího na hluk z dalších bytů třeba v souvislosti se zvukem hodin či chozením v podpatcích) uvedl, že kravál z bytu rekonstruovaného o patro výš ho rušil a obtěžoval natolik, že mu rozhodl uniknout. Zmizet do parku, když s nastupujícím jarem mohl využít hezkého slunečného počasí. Vyrazil ven s knížkou – a také se vybavil kudličkou; zavírací nůž si prý vzal proto, aby si při posezení na lavičce mohl nakrájet něco k snědku.

Do parku ale nedošel. V přízemí se u výtahu setkal se sousedkou z rekonstruovaného bytu a jejím dospělým synem – a s ženou začal poněkud emotivně a dosti hlasitě probírat škody, které její rekonstrukce bytového jádra měla způsobit v jeho koupelně. Na tom, co se stalo pak, se hlavní aktéři neshodli. Obžalovaný uvedl, že ho protivník praštil kanystrem s penetrací a štětkou, které právě nesl, poškozený vypověděl, že nic takového se nestalo. Pouze se prý slovně ohradil, když obžalovaný sprostě nadával jeho matce; kanystrem máchl, až když čelil fyzickému útoku.

Pochybnosti však nepanují v tom, co následovalo: muž vytáhl nůž a protivníka bodl do krku. Pomoc pak přivolala další žena z domu, která se na místě objevila.

Ilustrační foto.
Po zloději pátral vrtulník
ODCIZENÉ AUTO nakonec dvojice pachatelů ukryla v lesním porostu a zapálila. Zbyly z něj ohořelé trosky.
Drama jako z filmu: dvojice ozbrojená noži a mačetou přepadla v Kolíně dvě ženy