Se svým týmem by chtěl Sázafest dostat mezi top 3 festivaly v Česku. Návštěvníkům letošního ročníku, který se uskuteční první srpnový víkend ve Světlé nad Sázavou na Havlíčkobrodsku, pak slibuje nejednu novinku.

Před rokem jste se stal novým investorem hudebního festivalu Sázavafest. Po skončení minulého ročníku se festival vyhoupl mezi českou festivalovou elitu z hlediska vysoké návštěvnosti. Jak se to stalo?

Shrnul bych to jednou větou. Za vším stojí tvrdě odvedená práce celého týmu, kvalita a celkově kvalitní služba, které nabízíme. 

Co všechno čeká na diváky a návštěvníky Sázavafestu? Na co byste rád upozornil (doprovodný program, zahraniční kapely, české kapely, catering, ubytování, dopravní spojení, dětská zóna, uplugged stage apod.)?

Největší peckou letošního festivalu bude zahraniční kapela Skye & Ross from Morcheeba a spousta dalších výborných českých i zahraničních kapel. Pro ty nejmenší máme připravenou Family fun zónu a také nabízíme oblíbený taneční stan White house.

Co je na organizaci velké hudební události nejtěžší?

Nejtěžší je celkově práce na organizaci festivalu, která trvá po celý rok a v posledních dvou měsících je celý organizační tým na nohou ve dne v noci.

Vloni jste diváky překvapili ohňostrojem, na co se návštěvníci letošního 16. ročníků mohou těšit, máte přichystané se svým produkčním týmem nějaké obdobné překvapení?

Letos chceme návštěvníkům festivalu předvést inovaci v čepování piva díky přístroji Beerjet, který natočí šest piv za sedm sekund.

Jaké plány a vize máte se Sázavafestem do budoucna?

Díky naší píly bychom se rádi vypracovali mezi top 3 nejlepší festivaly v České republice. 

Čtěte také: Německá hvězda Meg Pfeiffer uchvátí Sázavafest