Na webu i na sociálních sítích upozorňuje, že s informacemi o dálkových kurzech s možností získat finanční podporu, které doprovází fotografie budovy Krajského úřadu Středočeského kraje, stejně jako s akcí samotnou nemá naprosto nic společného.

Krajský úřad zdůrazňuje, že na těchto jazykových kurzech nespolupracuje – a ani se nepodílí na financování kurzů podobného typu. Od nabídky se zcela distancuje. Zveřejňuje vlastní obrázek, z něhož plyne, že ten, kdo na nabídku reaguje, předává své údaje agentuře registrované v polské Varšavě. Použitá fotografie hejtmanství je snadno dostupná na internetu. Podle všeho jde o snímek fotografa Filipa Jandourka, který v minulosti, v roce 2020, využívala na svém webu jako ilustrační fotografii k informacím o krajském dění stanice Českého rozhlasu Region.

Prague Pride 2022 -  Prague Pride je festival LGBTQ hrdosti, pořádaný v Praze od roku 2011, a to každoročně vždy v polovině srpna, po dobu asi jednoho týdne.
Prague Pride: V duhovém průvodu na Letnou se sešlo kolem šedesáti tisíc lidí

Kraj současně veřejnost nabádá, aby lidé byli opatrní při zadávání svých osobních údajů u neověřených nabídek z internetu. Na to ve svém facebookovém příspěvku reagovala uživatelka Denisa Nejmanová. S tím, že nabídku chtěla využít, a tak vyplnila dotazník – načež ji kontaktovala žena se sdělením, že poštou posílá fakturu a přístupová hesla k lekcím. „Mezitím jsem si ale zjišťovala, zda vůbec je něco takového reálné – a nikdo mi to nebyl schopen potvrdit. Takže jsem zásilku pro jistotu nepřevzala,“ konstatovala, jak vše skončilo.

Co u vás rozhodne komunální volby? Zapojte se do velké ankety Deníku ZDE.