V Muzeu Podbezdězí, které funguje jako pobočka Muzea Mladoboleslavska, představují odkaz Eduarda Štorcha – nejenom pedagoga a archeologa, ale především spisovatele, jehož knihy dokázaly u laiků vzbudit zájem o život v pravěku. Výstava současně přibližuje epochu, o níž jeho knihy vyprávějí – dobu kamennou a bronzovou. Připomíná také 140. výročí autorova narození.

„Každý jistě známe Štorchovy knihy Lovci mamutů nebo Osada havranů, tady máme ale jeho knihy představené všechny,“ řekl po návštěvě muzea předseda výboru krajského zastupitelstva pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Zdeněk Štefek (KSČM). A netají se tím, že si z Bělé odvezl víc než jen vzpomínky na období dětského čtenářství a zážitek z pohledu na mamutí pozůstatky. „Pro mě osobně bylo největším překvapením zjištění, že se mamuti pravděpodobně nelovili do vykopaných jam,“ upozornil, že výstava vyvrací i zažité omyly.

Návštěvníci muzea v Bělé, jejichž zájmy jsou blíže moderní době, jistě ocení také výstavu historických motocyklů ze sbírky Pavla Dlaska a dalších sběratelů. Nemůže chybět taková legenda jako Jawa 250 Pérák, k vidění jsou ČZ 150 C či motokrosové speciály. Zvláště muži nad padesát, kteří se rozpomenou, jak kdysi proháněli svou první padesátku, „fichtla“ Jawa Mustang, se pak nemohou vynadívat na unikát – na mustanga s kapotáží, který byl určen na vývoz do Velké Británie.

Jednou z hvězd benáteckého florbalového turnaje Pavla Petra bude také Eva Samková.
Do Benátek nejen na florbal. Hrát budou olympijské hvězdy
Čtyřiapadesát posádek stanulo ve čtvrtek po 17. hodině na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi na startovní čáře dalšího ročníku Oldtimer Bohemia Rally.
Světová Oldtimer Bohemia Rally se blíží