Na sportovišti nebudou chybět ani prostory pro technické disciplíny, tedy vrhy, hody a skoky. Uprostřed oválu, který by mohl mít nejen klasickou červenou barvu tartanu, ale například i pro Benešov typickou modrožlutou kombinaci drah, vznikne plnohodnotné travnaté fotbalové hřiště. „Branky tam nebudou napevno ukotveny v zemi, ale budou mobilní," připomněl starosta Benešova.

Nový atletický areál vznikne v bezprostřední blízkosti zimního stadionu v místech, kde je nyní fotbalové hřiště s hrací plochou pro přípravku a žáky. Rovina, tedy sprintérská část oválu, bude umístěna rovnoběžně se zimním stadionem a protilehlá rovinka zasáhne i do prostoru, kde se nacházejí tenisové kurty. „Uvažujeme o jejich přeložení do prostoru mezi krytým plaveckým bazénem a zimním stadionem," prozradil starosta.

I když je záměr stavby atletického stadionu teprve na začátku, podle starosty vznikne ještě letos projekt a samotné budování odstartuje už v příštím roce. První atleti by na nové šestidráze měli začít běhat v roce 2018. „Do dvou let to musí být hotové," dodal starosta.

Čtěte také: Benešovský zimní stadion se mění v moderní arénu