Díky ní tak byl vzápětí zjištěn majitel podezřelého vozidla. „Následně ho policisté z dopravního inspektorátu navštívili v místě jeho bydliště, kde mu nařídili dechovou zkoušku. Naměřená hodnota byla přibližně dvě promile alkoholu," uvedla policejní mluvčí Jana Šteinerová. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Nyní ho podezírají z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ze stejného trestného činu je v současné době podezřelý jednapadesátiletý řidič, který byl kontrolován na silnici v Jiráskově ulici ve Slaném. „Vzhledem k tomu, že z něj byl značně cítit alkohol, byla provedena dechová zkouška, která měla pozitivní výsledek. Naměřená hodnota byla bezmála dvě a půl promile. Muž se podrobil ve slánské nemocnici lékařskému vyšetření," konstatovala mluvčí.

Za volant jen odpočatý a střízlivý

Policie opakovaně upozorňuje řidiče, aby dbali zvýšené opatrnosti a bezpečnosti a za volant usedali vždy odpočatí a bez požití alkoholických nápojů nebo drog. Kdo z nich, jenž se před jízdou nebo při ní posilní alkoholem nebo jakoukoliv návykovou látkou ohrožuje svou riskantní a nebezpečnou jízdou nejen sám sebe, ale především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu.

Čtěte také: První týden prázdnin: 14 úmrtí při nehodách, o čtvrtinu méně než loni