Zmíněný telefonát přijala nejprve bezpečnostní agentura, která jej v pět hodin ráno okamžitě předala policistům. „Bylo nahlášeno, že ve skladu firmy umístěné za ŽOSkou byl spatřen muž. Toho uviděli rovněž policisté z nymburského obvodního oddělení, když na místo dorazili. Muž začal ihned utíkat," popsala začátek akce policejní mluvčí Petra Potočná.

Podle jejích slov muž nereagoval na slovní výzvy 
k zastavení a pokračoval 
v úprku. „Policisté byli nucení použít varovný výstřel do vzduchu. Pak teprve muž zastavil a byl na místě zadržen," doplnila Potočná.

Jak se brzy ukázalo, šlo 
o třiatřicetiletého cizince. Podle informací Nymburského deníku se má jednat o muže polské národnosti. Neoficiální informace hovoří o tom, že měl na místě ještě komplice, po kterém nyní policisté pátrají.

Součástky za 24 tisíc korun

Cizinec moc dobře věděl, pro co si do skladištní haly firmy přišel. „Na místě už bylo připraveno k odcizení zhruba 60 krabic s různými komponenty do televizorů 
v hodnotě 24 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí.

Celý případ byl projednán v takzvaném superzkráceném řízení. Což znamená, že zloděj byl do 48 hodin vyslechnut, bylo mu sděleno obvinění a skončil před nymburským soudem. Ten jednal v pátek přes den.

Výsledkem je podmíněný trest na osm měsíců za krádež ve stadiu pokusu. Cizinec také musí do tří dnů opustit republiku a v příštích třech letech má zákaz pobytu v Čechách.

Čtěte také: Zloděj v Berouně ukradl řidiči autobusu tisíce korun