Radní pro oblast kultury Karel Horčička (ČSSD) připomněl, že prestižní cenu od portálu s ústředím v USA získalo muzeum za hlavní expozice umístěné v objektu Hrádek, které nepřetržitě po dobu pěti let vysoce hodnotili i návštěvníci. Právě jejich posudky jsou pro udělení ocenění zásadní – a získat se je podaří zhruba desetině registrovaných institucí.

„Pro získání certifikátu jsou rozhodující konzistentně skvělé recenze,“ podotkl Horčička, jenž informace o úspěchu jednoho z krajských muzeí vnímá jako „skvělou zprávu“. „Pracovníkům muzea, kteří se na tomto úspěchu podíleli, děkujeme – a dočkají se i peněžní odměny,“ slíbil radní.

Ocenění webu TripAdvisor je cenné zvláště proto, že je lze vnímat nejenom jako skvělou, ale také účinnou reklamu. Tyto stránky totiž pracují s hodnoceními a recenzemi skutečných cestovatelů z celého světa, kteří se v obrovských počtech svěřují se svými zkušenostmi a dojmy. Hodnotí jak návštěvnické pozoruhodnosti, tak služby související s cestovním ruchem – včetně leteckých společností, ubytovacích kapacit či restaurací. Zkušenosti jiných uživatelů přitom mají dosti značný dopad: pomáhají lidem při rozhodování týkajícím se jejich vlastních cestovatelských plánů, kam a jak se vydat, co si nenechat ujít, kde se ubytovat i najíst.

Expozice Hrádek Českého muzea stříbra v Kutné Hoře
I. prohlídkový okruh: Město stříbra – geologie, archeologie, vývoj středověké Kutné Hory, dějiny Hrádku, život „stříbrné šlechty“, numismatika
II. prohlídkový okruh: Cesta stříbra – středověký důl, trejv (důlní zdvihadlo na koňský pohon pomocí žentouru), středověká technologie dobývání a zpracování stříbrné rudy, mincování a havířská osada

Zdroj: www.cms-kh.cz/hradek-muzeum-a-stredoveky-dul

Zámek Hořovice
Milovníci památek mohou ušetřit na vstupném