Mluvčí České pošty Matyáš Vitík potvrdil, že na Mělnicku v současné době pošty Partner nejsou. Pokračují prý ale jednání s obcemi na toto téma. „Jejich průběh komentovat nebudeme," uvedl Matyáš Vitík. Neprozradil ani, o které vesnice jde.

„Potenciálními smluvními partnery jsou obce i soukromníci," připomněl mluvčí České pošty a vysvětlil, že z pohledu občanů je výhodou pošt Partner pružnost otevírací doby. Provozovatelé sami určují rozsah hodin pro veřejnost, která však nesmí klesnout pod minimum stanovené Českou poštou. Mají přitom možnost sladit ji s místními podmínkami a potřebami.

'Česká pošta své pobočky neruší'

V Česku je už 239 pošt Partner, které patří mezi 3200 provozovaných poboček. „Česká pošta své pobočky neruší, pokaždé jde o převody na pošty Partner," poznamenal Matyáš Vitík s tím, že stávající legislativa nařizuje České poště právě 3200 provozoven.

Na Mělnicku je nyní čtyřicet provozoven České pošty, k nimž patří i výdejní místo ve Dřínově. Už sedmý rok sídlí podle starostky vesnice Jitky Bockové na místní radnici. Otevírací dobu má shodnou s úředními hodinami.

Lidé ze Dřínova a Újezdce si tam mohou vyzvedávat listovní i balíkové zásilky. „Chtěli jsme, aby lidé nemuseli kvůli všemu jezdit na poštu do Úžic," vysvětlila starostka, podle níž by se obec nebránila ani dalšímu rozšíření služeb.

Čtěte také: Luštěnice: pobočku České pošty ano, Partnera nikdy