Tramvaje

Tramvajové linky pojedou od soboty ve špičkách pracovních dní po 8 minutách, páteřní linky 9, 17 a 22 budou mít interval poloviční, tedy 4 minuty.

Metro

„Na všech linkách dojde ke zkrácení intervalů téměř po celý den, v ranní špičce pojedou vlaky dokonce v nejkratší možné prodlevě,“ uvedl ROPID. Ta činí na lince A 2 minuty a 30 sekund, na lince B 2 minuty a 20 sekund a na lince C 1 minutu a 55 sekund.

Autobusy

U městských autobusů se navýší frekvence 1. září. Na páteřních linkách se interval vrací na špičkových 6 minut, na vybraných nejvytíženějších linkách bude mezi spoji 5 minut. Posílení se dočkají i ostatní městské autobusové linky, celkově se množství autobusových spojů podle ROPID zvýší asi o 15 procent. Na linku 181 navíc vyrazí od poloviny měsíce každý všední den pouze kloubové autobusy, na lince 196 budou dlouhá vozidla i o víkendu.

Oprava Staroměstského jezu na Vltavě v metropoli má za sebou betonáž.
PODÍVEJTE SE: Domíchávače betonu pluly po Vltavě

Jediná linka, která zůstane oproti stavu z jara 2020 omezena, je linka 119 na letiště, kde se počty cestujících na "předkoronovou" hladinu zatím nevrátily. Do provozu se samozřejmě vrací i školní linky a linka 187, která nově bude obsluhovat i záchytné parkoviště u Trojského mostu

Příměstské autobusy

I spoje do regionu čeká s novým školním rokem posílení, byť ne takové, jako u spojů v metropoli. Dojde k návratu většiny doteď zrušených večerních spojů. Na trasy po prázdninách také vyrazí školní linky a spoje. "Část příměstských linek zůstane omezena z důvodu snížené objednávky Středočeským krajem," uvedl ROPID.

Vlaky

Stejně jako v případě autobusových linek, i na železnici bude obnoven večerní provoz na páteřních linkách S. Rozjede se také spěšná linka R41 do Kolína a Kutné Hory a část spojů na lince R49 do Tábora. „Zrušeny zatím nadále zůstávají víkendové rozjezdy vlaků ve 2:30 z Hlavního nádraží,“ informuje ROPID.

Noční doprava

Noční doprava zůstává i nadále v současném omezeném režimu, tedy bez víkendových posílených spojů a bez nočních linek do regionu.

Losování čísel politických stran do parlamentních voleb 2021 v úterý 24. srpna.
Nejstarší kandidát v Praze? Moravan od Brna

Názvy zastávek

Drobné změny čekají názvy zastávek, Výstaviště Holešovice se změní na Výstaviště, ve Strašnicích se zastávka Černokostelecká přejmenuje na Nové Strašnice a původní Nové Strašnice ponesou s ohledem na blízkou autobusovou zastávku název Limuzská.

V Horních Počernicích přibyde nová zastávka Sportovní centrum Horní Počernice, zastavovat na ní budou linky 204, 223 a 224.