13:48 - Tisková konference s prezidentem republiky Milošem Zemanem skončila. Prezident se na ni věnoval především celostátním tématům, vysvětloval některé své bonmoty. Na otázku redaktorky Nymburského deníku, zda podporuje, aby se město stalo Evropským městem sportu, odpověděl kladně. Po skončení tiskové konference se ještě před radnicí podepsal žákům i jejich učitelce do pamětní knihy a poté již střední Čechy pozvolna opustil. Návštěvou Nymburka skončila i jeho cesta po středních Čechách. Děkujeme Vám za pozornost při sledování on-line přenosu a u některého z dalších se budeme těšit na shledanou.

12:44 - Setkání se zastupiteli již skončilo, chystá se závěrečná tisková konference. Prezidentovy cesty středními Čechami končí.

12:22 - Hlava státu dostala vzorky nymburského piva a dres s podpisy basketbalových hráčů.

12:21 - Prezident Miloš Zeman věší stuhu na městský prapor.

12:18 - Miloš Zeman vzpomíná na osobní setkání se spisovatelem Bohumilem Hrabalem ve Vladislavském sále, kdy mu spisovatel již na vozíku přejel nohu. Zeman prý přečetl všechny jeho knihy.

12:08 - Setkání se zastupiteli začalo. Prezident doufá ve vytvoření páteřní sítě železnice a její hojné využívání. Nymburk je mimo jiné i železničním uzlem.

11:36 - Před radnicí se prezident podepsal dvěma starším mužům a za chvíli se setká se zastupiteli a dalšími představiteli města.

11:29 - Setkání prezidenta s občany na náměstí Přemyslovců skončilo. Miloš Zeman se nyní vydá na radnici, kde na městský prapor připne prezidentskou stuhu a podiskutuje se zastupiteli.

11:28 - Na přetřes přišel také David Rath, ke kterému Miloš Zeman řekl: "Když někoho najdou s krabicí od vína plnou bankovek, tak si je asi pravděpodobně netiskne," řekl. Více o tomto čtěte ZDE. Na předchozí dotaz občana, který se jej ptal, zda má schovaný čtyřlístek od jeho vnučky, hlava státu odpověděla, že žádný ze čtyřlístků, které kdy dostal, nevyhodil.

11:21 - Dalším tématem je nezaměstnanost. "Každý premiér, každý prezident by měl krajům pomáhat získávat investory," řekl Miloš Zeman.

11:18 - První dotaz od občanů se týká valorizace důchodů. Prezident navrhuje valorizaci pro všechny ve stejné výši.

Prezident republiky Miloš Zeman navštívil Nymburk.11:17 - Miloš Zeman vyzval občany, aby šli volit. Žádnou stranu nedoporučil.

11:12 - Prezident si pro letošní rok podle svých slov vybral města, která má nejraději a má s nimi spojené vzpomínky. Za rok navštíví další část kraje, například Mladou Boleslav.

11:02 - Prezident České republiky Miloš Zeman právě dorazil na nymburské náměstí a vystupuje z vozidla.

11:00 - Podle posledních informací dorazí prezident zhruba do deseti minut.

10:56 - Nymburské náměstí se začíná plnit školáky, dětmi ze školky, gymnazisty i občany. Opětovně však prší.

10:35 - Pyrotechnik se psem prohledává nymburské náměstí - květináče, stojany na kola, pódium i jeho okolí.

10:30 - Prezident Miloš Zeman se na svém příjezdu do Nymburka asi o 20 minut opozdí.

10:15 - Cateringová společnost přivezla na radnici občerstvení pro prezidenta Miloše Zemana. Prezident bude mít možnost vybrat si z kuřecích rolád, vepřových rolád, ovocných mís i zákusků. Dovezeno bylo také několik lahví vína. 

9:56 - V centru města se začínají tvořit kolony.

Před a při návštěvě prezidenta Zemana v Nymburce9:48 - Náměstí v Nymburce je již zcela uzavřené, hustě prší. Redaktorka Deníku potkala cestou na náměstí starostu města a náměstka hejtmana Miloše Peteru, který si na počasí stěžoval. Pevně věří, že se vyčasí, neboť předpověď zněla jinak. 

9:30 - Nymburské náměstí je v současné době pouze jednosměrné, od Mladé Boleslavi je doprava odkláněna, od Kolína je ještě náměstí průjezdné.

9:21 - Podle redaktorky našeho Deníku je náměstí v Nymburce uklizené, pódium připravené. Na náměstí se zatím stále konají farmářské trhy, na nich se již však pohybují muži v kvádrech. 

9:18 - Podle tiskové mluvčí Markéty Tomčíkové se nechystají žádná výjimečná opatření, jako například ostřelovači na střechách domů na náměstí. Tato informace, která se objevila mezi Nymburáky, je nepravdivá. „Městský úřad ani policie podle mých informací nechystají žádná výjimečná bezpečnostní opatření," uvedla Markéta Tomčíková ve středu, den před chystanou návštěvou prezidenta Miloše Zemana.

9:17 - Ve 12.30 hodin se uskuteční na radnici závěrečná tisková konference 
k prezidentově návštěvě Středočeského kraje, odkud Miloš Zeman odjede do Prahy. 

9:15 - Zemanův program v Nymburce je relativně krátký. Příjezd na nymburské náměstí Přemyslovců je naplánovaný na jedenáctou hodinu, kde se setká 
s občany města. Jeho stanoviště radnice naplánovala do prostoru před restaurací Záložna. Poté se Miloš Zeman přesune v 11.45 hodin do městského úřadu na setkání s představiteli města. Jeho úterní program jsme sledovali ZDE, středeční se dozvíte ZDE.