„Velice dobré znalosti prokázali všichni čtyři uchazeči," zhodnotil výběrové řízení náměstek středočeské hejtmanky pro zdravotnictví Martin Kupka s tím, že nejvíce se sedmičlenné komisi líbil projev Romana Mrvy.

„Doktor Mrva komisi jednoznačně nejvíce přesvědčil propracovanou vizí toho, kam by se měla nemocnice ubírat," připomněl náměstek hejtmanky.

Také čtěte: Lidé postižení Alzheimerem se budou od března léčit v Pyšelích

Velkou devizou ve prospěch Romana Mrvy je také jeho velice dobrá znalost samotné nemocnice. Nikdy z ní svým způsobem neodešel, přesto, že působil v jiné části zdravotnictví, záchranné službě. V jeho případě té středočeské a také pražské a dokonce i letecké. Navíc, a právě to ocenili i komisaři, je Mrva současně i dobrým manažerem.

Podle Martina Kupky se příchodem Romana Mrvy začnou naplňovat představy kraje, jako majoritního držitele akcií benešovské nemocnice, o posilování významu zdravotnictví, jeho stabilizaci a zvyšování odbornosti personálu.

„S tím se pojí nejen odměňování, ale také zlepšení prostředí, v němž se zdravotníkům bude dobře pracovat," je přesvědčený Martin Kupka.
Důležité pro fungování zdravotnického ústavu je podle krajského radního také velice kladný přístup Romana Mrvy v otázce dalšího vzdělávání zdravotnického personálu.

„Všichni pacienti proto dostanou v benešovské nemocnici náležitou péči a tím se bude kredit tohoto zdravotnického zařízení nadále posilovat. A to je myslím velice důležité," dodal Martin Kupka.

Nepřehlédněte: Benešovská nemocnice bude mít od března nového ředitele, Romana Mrvu

Jedním z nejdůležitějších a prvotních cílů nového ředitele, což potvrdil při pohovoru a při lednové návštěvě radních kraje o tom hovořil i Martin Kupka, bude oživení myšlenky centrálního příjmu pacientů. O něm hovořil už předešlý ředitel Petr Hostek, ale vizi do cíle, také vzhledem k řadě jiných, finančně náročných projektů, nedotáhl. Kdy se to podaří řediteli Romanu Mrvovi, ukáže jeho nová mise v benešovské nemocnici. Startuje už první březnový den.