Firma, která se na přední představitele města obrátila s žádostí o povolení nových adres na katastrálním území Rakovníka k provozu loterií a jiných sázkových her, tak defakto chtěla prolomit zmíněnou zákazovou vyhlášku. Ta v Rakovníku platí od počátku roku 2012.

Jenže. Rakovničtí zastupitelé jednotně trvají na současném stavu tedy město bez heren a výherních automatů. Na posledním zasedání dokonce na toto téma nikdo z přítomných nediskutoval. Starosta města Pavel Jenšovský (ČSSD) se už v minulém týdnu nechal slyšet, že radnice názor nezměnila.

Čekání na znění zákona

„Naše stanovisko se k tomuto nemění. Trváme stále na zákazové vyhlášce," řekl starosta města Deníku s tím, že vedení města se bude touto problematikou znovu zabývat po delší platnosti nového zákona o loteriích.

Ten by měl začít platit od prvního ledna příštího roku. Rakovničtí chtějí především vyčkat na to, jak bude zákon dopracován judikaturou. „Představy zákonodárce jsou nějaké a skoro pokaždé to dopadá jinak. Uvidíme, jak se k hazardu v budoucnu postavíme," dodal Pavel Jenšovský.

Čtěte také: Šok! Čtvrtá herna v Mnichově Hradišti prošla sítem zastupitelů města