Zároveň budou seznámeni s výsledky ankety přehledně zpracovanými podle námětů a reálných možností vzniku nové podoby aquaparku.

„Radní na setkání představí prvotní jednoduchou studii zpracovanou na základě výsledků ankety, a také ekonomicko-provozní analýzu, kterou si město nechává zpracovat. Rovněž bude nastíněn i předběžný harmonogram prací," sdělila mluvčí města Pavlína Svobodová.

Stav sportoviště se totiž dostal do stádia, kdy již nestačí pouhá dílčí oprava, doplnění vybavení nebo jiná kosmetická změna. Byl postaven v roce 1977 a od té doby jeho údržba vlivem podfinancování vázla a změny, které zde byly prováděny, byly často minimálně diskutabilní.

Mnoho otázek i řešení

Současný stav je tristní. Technologie je na hranici životnosti, vybavení zastaralé. Venkovní bazén přiláká občany pouze v největších vedrech, vnitřní bazén na tom není o mnoho lépe. Nabídka zařízení pro děti není žádná, nebo je ve špatném stavu.

„Můžeme nadále hasit problémy a řešit pouze ty nejpalčivější nedostatky, ale bez zásadní změny se podoba tohoto zařízení a nabídka a kvalita služeb nezlepší. Radnice se rozhodla hledat řešení, jak nejlépe aquapark modernizovat," okomentoval nedávno situaci starosta Jindřich Vařeka.

„Otázek je mnoho a je i celá řada řešení. Někdo by chtěl nejraději jenom tobogany, jiný chce naopak především plavat nebo se saunovat. 
A zrekonstruovat celý bazén najednou i za cenu, že bude rok zavřený, nebo rekonstruovat postupně několik let a během celé této doby snášet různá omezení a příkoří stavby?" dodal Vařeka.

Oprava za sto milionů

Cena za rekonstrukci by se měla vyšplhat až na sto milionů korun. Ty by vedení města využilo na modernizaci vnitřního bazénu. Zda se i za tuto částku podaří opravit i venkovní bazén, není jisté. Modernizaci podle vedení města nebude možné uhradit z rozpočtu města.

Peníze připravené na letošní opravy sprch by radnice mohla využít na přípravu projektové dokumentace a všechny potřebné posudky. Větší část prací by pak nejspíš financovala z úvěru.

Čtěte také: Výběr firmy pro rekonstrukci plaveckého bazénu v Rakovníku může trvat i rok