K samotnému skutku došlo 16. listopadu pár minut po poledni. První informace hovořily pouze o nálezu těla mrtvého muže. „Tělo bylo nalezeno v travnatém porostu mezi kolejemi pod železničním nadjezdem. Byla nařízena soudní pitva, kterou nebylo zjištěno cizí zavinění na smrti muže," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

Podle informací Nymburského deníku se jednalo o muže, který žil v malé obci za Nymburkem. Policisté také údajně zjistili motiv jeho činu. Mělo se jednat o reakci na novou rodinnou situaci.

Sebevraždy na Nymbursku

Případy sebevražd nejsou ničím neobvyklým. Naposledy jsme o sebevraždě psali na jaře tohoto roku, když se svoji zoufalou situaci po vyhazovu z práce rozhodl radikálně vyřešit jedenadvacetiletý mladík. Ten si nedaleko Hořátve počkal na projíždějící motorový vlak na trati Sadská - Nymburk a u nevyužívaného železničního přejezdu v polích skočil před přijíždějící motorák. Na místě zemřel. Stalo se 2. března.

O sebevraždě se hovořilo také v případu jedenaosmdesátiletého muže, jehož tělo bylo nalezeno pod balkonem jeho bytu 6. dubna ráno v Purkyňově ulici v Nymburce. Podle informací policie se však pravděpodobně jednalo o souběh nešťastných náhod a senior z balkonu vypadl.

Do třetice se o sebevraždě psalo relativně nedávno. A to v souvislosti s případem smrti rodiny po požáru v bytě v Poděbradech. Oheň měl zastřít fakt, že muž předtím uškrtil partnerku a zabil i jejich tříletou dcerku. Při požáru pak sám uhořel.

Čtěte také: Odborníci: Při kontaktu se sebevrahem je důležité zachovat klid