Tentokrát ale pátrání po asi šedesátileté nemocné ženě, která se nevrátila domů, šťastně neskončilo. Její život vyhasl pod koly rychlíku.

Mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová potvrdila, že v kolejišti mezi nelahozeveskými tunely a zámkem po střetu s rychlíkovou soupravou zemřela žena, po níž během úterní noci i středečního dopoledne pátraly policejní týmy se služebními psy i vrtulník s nočním viděním a termovizí.

Na Dvořákově stezce, která vede z Kralup nad Vltavou do Nelahozevsi, se nachází řada betonových únikových východů z tunelů, technických podchodů pod kolejištěm, odvodňovacích trativodů i jeskyněk v pískovci. Nalézt tam skrytého člověka je pro termovizní snímače skoro nemožné. Snadné to tam nemají ani policejní psi, neboť Dvořákova stezka je přes den plná cyklistů, lidí s dětmi nebo psy, což znamená množství intenzivních pachů.

Střet před polednem

Pátrání po pohřešované ženě skončilo před druhým svátečním polednem. Její tělo bylo nalezeno v kolejišti těsně nad Dvořákovou stezkou asi v polovině trati mezi tunely a zámkem. Dvacet minut po jedenácté hodině se seniorka střetla s rychlíkem mířícím z Prahy do Děčína. Neměla šanci přežít.

Provoz na trati byl okamžitě zastaven a na místo neštěstí vzápětí dorazili kralupští drážní hasiči, policisté a specialisté z drážní inspekce. Přivolaný lékař konstatoval, že zranění ženy po střetu s vlakovou soupravou nebyla slučitelná se životem.

Tragické září

U nelahozeveských tunelů došlo v posledních šesti letech k pěti tragickým událostem, v červnu roku 2010 a v září v letech 2012, 2014 a 2015.

Na Dvořákově stezce zřejmě strávil noc i senior z kralupského domu s pečovatelskou službou, po němž policisté pátrali před osmi dny. Dvaasedmdesátiletý nemocný muž, který u sebe neměl nezbytné léky, byl naštěstí po marném nočním pátrání nalezen před polednem rovněž u Nelahozevsi.

Čtěte také: Ztraceného seniora se stařeckou demencí se podařilo najít za den, ženu za týden

Martin Tlustý