V 27 případech se jednalo o dopravní nehody, v 31 případech o technické pomoci, týkající se především zprůjezdnění pozemních komunikací. U šesti dopravních nehod byl účastníkem autobus s lidmi, ale nikdy nedošlo ke zranění. V osobních automobilech se zranily tři osoby, žádná z nich vážně.

Několik silnic bylo dočasně uzavřeno, ve sněhu uvízly desítky automobilů, jako například u Hudčic za Březnicí.

"Pozoruhodný je trojnásobný nárůst spolupráce se zdravotnickou záchrannou službou při transportu pacientů z jejich domovů, týkající se zhoršení zdravotního stavu některých nemocných lidí, což může souviset se změnou počasí," upozornil středočeský profesionální záchranář Jaroslav Gabriel.

Přesun techniky

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu na novou sněhovou pokrývku a náledí platí pro Středočeský kraj do čtvrtka.

"S ohledem na předpokládaný vyšší počet událostí byla na stanici Mladá Boleslav dočasně přemístěna speciální technika ze záchranného útvaru ve Zbirohu. Konkrétně se jedná o čtyřnápravový vyprošťovací automobil na podvozku Tatra 815 a na podobném podvozku také nákladní automobil s radlicí. V případě potřeby budou zasahovat ve Středočeském a Libereckém kraji," dodal Jaroslav Gabriel.

Čtěte také: Děti přijely za sněhem do Nymburka až z Austrálie