ON-LINE ke koronaviru ZDE

„Na vyšetření se bude možné objednat on-line na předem daný čas – a výsledek pacienti obdrží do 15 minut,“ připomněla za nemocnici za Natálie Smoljaková. Odkazuje současně na registrační formulář dostupný na internetové adrese www.nemocnicebnl.cz/koronavirus-testovani. Tam se zájemce rovněž dočte, že testování stojí 1250 Kč a není hrazeno zdravotními pojišťovnami. Čili si test platí každý sám.

Oblastní muzeum Praha-Východ v Ardoldinovském domě na Masarykově náměstí v Brandýse nad Labem - Staré Boleslavi.
Kraj zvyšuje počet výdejen pomůcek pro zdravotníky

Kvůli testování nemocnice od úterka zprovozní venkovní zdravotnický stan. Ten bude stát mimo areál, aby se příchozí nedostali do kontaktu s pacienty nemocnice, přičemž webové stránky nemocnice popisuji orientaci jako snadnou: „Cestou k rehabilitační budově stačí odbočit u kotelny.“ Pro příznivce map nechybí ani plánek.

Lékařka otorinolaryngologické ambulance Karolína Havlíčková-Dostálová upřesnila, že k určení protilátek proti koronaviru bude nemocnice používat kazety na testování krve od německého výrobce NADAL Covid-19 IgG/IgM Test, které jsou určeny pro profesionální použití. „Spolehlivost testu výrobce udává 96 procent. Výsledky posuzujeme i ve spojitosti s dalšími klinickými informacemi o pacientovi a výsledky krevního obrazu a CRP, které současně odebíráme,“ konstatovala Havlíčková-Dostálová.

Areál kladenské ČSAD MHD se proměnil v překladiště dezinfekce a výdejnu roušek i respirátorů.
K kladenského překladiště putuje dezinfekce do celého kraje

Jestliže uvedla, že test funguje na základě průkaznosti přítomnosti protilátek, znamená to, že může odhalit právě probíhající infekci nebo prodělané a již vyléčené onemocnění Covid-19. „Dle doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR jsou k provedení testu určeni zejména pacienti s horečkou nad 38 stupňů Celsia trvající déle než dva dny a takovým příznaky, jakými jsou suchý kašel a dušnost,“ připomněla Havlíčková-Dostálová.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník