Po smrti oblíbené zpěvačky vyvstala před pořadatelem, jímž je město Kolín, otázka, jakým koncertem kvalitně vyplnit velkou mezeru v programu Kmochova Kolína. „Jednali jsme s mnoha interprety, oslovili jsme jich kolem tří desítek. A nebyla to jednoduchá jednání, protože na červnový termín už dnes má většina umělců obsazeno,“ předeslal místostarosta Michael Kašpar.

Městský společenský dům v Kolíně dostává novou tvář
Terasy nad řekou by lidé mohli navštívit v létě

Prozradil, že jeden z interpretů dokonce odmítl z důvodu piety s tím, že opravdu nechce zpívat po zesnulé Věře Špinarové. „Nakonec jsme se dostali k velmi dobré náhradě, kterou by měla být Jana Kirschner,“ potvrdil místostarosta. „Myslím, že Jana Kirchner velmi dobře doplní program. Jeden večer bude její koncert, druhý pak vystoupení Hradišťanu se Spirituál kvintetem,“ upřesnil Michael Kašpar.

Rodačka z Martina, první dáma slovenského popu, nositelka ceny Hudobnej akadémie v kategoriích Umělec roku a Album roku, by měla do Kolína přivézt průřez celou svou tvorbou.

Kmochův Kolín se uskuteční od 9. do 11. června a vstupné na něj bude díky sponzorovi zdarma. Ti z vás, kteří jste již zakoupili vstupenky v předprodeji, o své peníze nepřijdete. Vstupné v plné výši vám bude na základě předložení vstupenky vráceno na hlavní pokladně městského úřadu.

Milan Hoke již třicet let vytváří či upravuje značky na turistický stezkách. Zároveň se také podílí na pořádání pochodů v Benešově, jelikož již řadu let je členem, nyní i předsedou, benešovského odboru Klubu českých turistů.
Kluby turistů mají letitou tradici, členů jsou desítky