Již od středy se v Rakovníku koná tradiční Popelka – v pořadí 38. ročník celostátní přehlídky divadelních souborů hrajících pro děli a mládež i s účastí lektorů. Na sobotu se chystají tři představení, v neděli se před odpoledním zakončením přehlídky s vyhlášením výsledků uskuteční dopoledne ještě jedno.

Přímo Středočeská centrála cestovního ruchu zve na akci s názvem Gastrofestival, která se ještě v sobotu koná na výstavišti v Lysé nad Labem v rámci programu Pivních a vinných slavností. Návštěvníci se mohou těšit na show kuchařů i doprovodný program – a především na představení středních škol, které se věnují výchově adeptů kulinářského umění. Samotný 7. ročník veletrhu pivovarů a vinařství, nazvaný Pivní a vinné slavnosti, trvá v Lysé do neděle, přičemž se rovněž nesoustředí jen na obsah sklenek. V sobotu dopoledne zahraje country kapela Jen tak a odpoledne skupina Voxel; nedělí bude provázet návštěvníky muzika od Pohody.

Jednoznačné zaměření má hudební akce ve Slaném, konaná do neděle pod názvem Slánské jazzové dny. Po oba víkendové dny se návštěvníci mohou těšit na odpolední programy v kapli Zasnoubení Panny Marie, v sobotu patří k vrcholům akce také hudební večer v Městském centru Grand.

Mělnické náměstí Míru hostí v sobotu již tradiční podzimní jarmark Trhů Aleš. Organizátoři slibují nejen nabídku pestrého sortimentu rozmanitých pochutin a farmářských produktů, ale i ukázky řemesel a tvořivé dílny pro děti.

Ze svatomartinských akcí, jež se před pondělním svátkem často konají už během víkendu a většinou jsou spojeny také s prvními ochutnávkami bílých, červených i růžových vín ročníku 2019, přičemž někde nebudou chybět dokonce ani tradiční husy, vybírá Kubíčková dvě pozvánky na neděli: na Svatomartinské slavnosti v Poděbradech, na nádvoří tamního zámku, a na hody spjaté se svatým Martinem v GASK neboli Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře. Ta speciálně otevírá v 11 hodin, aby alespoň takto připomněla martinské datum 11. 11. – a víno i husí pochoutky nebudou chybět.

Logo SIC.
Nový šéf inovačního centra přináší zkušenost z vojenských opraven
Ilustrační foto.
Soutěž středočeských kapel vrcholí v klubu i na krajském webu