Kde by policie chtěla své týmy posílit, případným zájemcům o přijetí do služebního poměru ukazuje velmi názorně – v mapce na náborovém webu na adrese nabor.policie.cz. Je se tak možno „proklikat“ až na podrobnosti o konkrétním postu, pro který by se případný uchazeč mohl začít připravovat – pokud tedy předtím projde přijímacím řízením.

To podle slov mluvčí středočeské police Vlasty Suchánkové zahrnuje vedle ověření zdravotní způsobilosti nutnost úspěšně projít také fyzickými testy a psychologickým vyšetřením. Krajský policejní ředitel Václav Kučera připomněl, že se prověřuje také bezúhonnost; stane se totiž, že zájem obléct uniformu projeví i člověk, který byl sám v minulosti trestaný.

Nováčci v řadách
středočeské policie

- 2015: 167
- 2016: 116
- 2017: 105
- 2018: 199
- 2019: 164
- 2020: prozatím 134 (k 1. září)
Zdroj: Policie ČR

V mapce na webu, jejíž informace jsou neustále aktualizovány, si zájemce může vyhledat konkrétní služební místo včetně podrobných informací. A to kompletních; se vším, co by zájemce mohlo zajímat. Včetně peněžního ohodnocení.

„Po otevření odkazu a detailu pozice mají uchazeči přesnější informace k místu zařazení a k popisu pracovní pozice. Dále zde naleznou informace o platovém ohodnocení; včetně benefitů.“ konstatovala Hašlová. „Zároveň nechybí ani informace k tomu, co požadujeme, a kontakt na personální pracoviště,“ upozornila, že budoucí kolegové mohou vše snadno najít na jednom místě.

Středočeská policie přijala 1. září 2020 nové policisty.
Ministr poděkoval policejním nováčkům. Za to, že nastoupili

Jedním dechem upozorňuje, že výběrové řízení s uchazeči o přijetí do služebního poměru policie nezastavila ani za nynějších opatření k omezení šíření nového typu koronaviru. „Nábor nových policistů probíhá dál standardní cestou – samozřejmě za dodržení všech bezpečnostních a preventivních opatření v souvislosti se šířením onemocnění covid-19,“ poznamenala Hašlová.

Letos už nastoupilo přes sto lidí

Letos ke středočeské policii zatím nově nastoupilo 134 mužů a žen, uvedla mluvčí Suchánková. „S dalšími 285 zájemci vedeme přijímací řízení,“ doplnila. Podle zkušenosti ředitele Kučery však zdaleka ne všichni, kteří na počátku projeví zájem a prošli testy způsobilosti, nakonec dojdou do cíle. Třeba loni, kdy se ozvalo 880 zájemců, z nichž 490 v přijímacím řízení uspělo, nakonec nastoupilo 164 nováčků. Názor tedy změnilo 326 lidí.

Ze cvičení policistů v benešovské nemocnici s názvem Amok.
Policisté v benešovské nemocnici nacvičovali zákrok proti ozbrojenému útočníkovi