Tentokrát přichází s nabídkou tak trochu ve stylu, že i cesta může být cíl. Nabízí totiž putování za zajímavými fotografickými úlovky, kterými každý může ozvláštnit svou vlastní prezentaci na sociální síti.

„Schází vašemu Instagramu cool cestovatelská atmosféra a nová dávka liků?“ oslovila Středočeská centrála cestovního ruchu ve středu uživatele internetu. Jak z tónu řeči, tak ze zvolené sítě je zřejmé, koho chce svým e-mailovým newsletterem oslovit především: cílí na mladé, kteří nyní mají prázdniny. A na nabízenou otázku hned přináší odpověď: řešením je vypravit se na lov zajímavých snímků do „méně zprofanovaných míst Středočeského kraje“.

Ministr Plaga vyrazil na dětský tábor do středních Čech
Ministr Plaga vyrazil na dětský tábor do středních Čech

Nezůstává přitom jen u takto obecného doporučení. „Vybrali jsme pět destinací, které jsou fotogenické, ale netísní se před nimi davy s vytasenými smartphony,“ vybízí krajská turistická centrála rovnou k plánování cesty. Tentokrát nenabízí návštěvu hudebního festivalu nebo jiné hojně navštívené akce, ale naopak: výběr míst, kde nebude tlačenice, ale návštěvníci budou mít dostatek prostoru i času, aby mohli ulovit ten skutečně „top“ záběr. Prostě takový, o který se nepodělit na sociální síti by bylo hříchem (a případně tak zlákat k cestě i další návštěvníky z řad přátel).

Jako cíle, které by neměli minout ti, kteří se chtějí pochlubit neokoukanými fotkami pořízenými vlastním přičiněním, nabízí krajská turistická centrála pětici míst v různých oblastech středních Čechách. Projekt Srdce Evropy v Poděbradech na tomto seznamu doplňují ateliér Zdenky Braunerové ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy, Černokostelecký zájezdní pivovár v Kostelci nad Černými lesy (přičemž nechybí ani vysvětlení, proč čárka nad „a“ není překlep), Hornický skanzen Mayrau ve Vinařicích u Kladna – a komu by se snad nezamlouval „chladný industriál“, může zavítat do městských lázní ve Mšeně, nabízejících pohlazení pro oko ve stylu art deco.

Uzavírka dálnice. Ilustrační foto.
Neprůjezdná Praha. Na dálnicích D1 i D10 začaly velké uzavírky
Ilustrační foto.
Hygienici kontrolovali tábory i zmrzlinové stánky