Nelze tedy ještě hovořit o návratu k nějakému dřívějšímu stavu. Změnou je to, že se znovu rozjedou spoje, jež prvňákům a druhákům, kteří se od středy mají vrátit do lavic, umožní dostat se do školy a zpět domů. Což nicméně neznamená, že znovu začnou jezdit takzvané školní autobusy a případně i vlaky; rozhodně nepojedou všechny. Tak lze alespoň rozumět vyjádření mluvčího organizace Integrované doprava Středočeského kraje Oldřicha Buchetky, který v pondělí odpověděl na dotaz Deníku.

„K 18. listopadu dojde pouze k nejnutnějším úpravám jízdních řádů, které spočívají v obnovení školních spojů, které odpovídají obvyklému počtu vyučovacích hodin 1. a 2. ročníku základních škol,“ konstatoval. S upřesněním, že v provozu nadále nebudou posilové, tedy zdvojené školní spoje. Nadále také zůstane zachován prázdninový – delší – interval mezi spoji. „Dále zůstává samozřejmě v platnosti omezení večerního a nočního provozu, platné od 2. listopadu,“ upozornil Buchetka.

Ilustrační foto
V krajských skladech je nyní přes čtyři miliony roušek

Podobně jako v případě zavádění jiných změn je pro cestující nejsnazší možnost ověřit si, co a kdy pojede, využít internetové vyhledávače spojení. Pro oblasti začleněné do systému Pražské integrované dopravy poskytne dobré služby také mobilní aplikace PID Lítačka.