Právě tam byl po pondělní patnácté hodině spatřen naposledy. Pak se po něm slehla zem. „Muže, který u sebe neměl nezbytné léky a špatně chodí i mluví, začali hledat městští strážníci. Okruh, který pročesávali, se stále rozšiřoval," uvedla Markéta Johnová.

Záhy se do pátrání zapojili i policisté. Nad nočním městem dokonce létal policejní vrtulník s termovizí. Všechna snaha však byla marná. Ráno přijeli i policisté z poříčního oddílu a pátrali po ztraceném nemocném seniorovi na vltavských březích.

Před jedenáctou hodinou přišla radostná zpráva. „Muž byl nalezen u Nelahozevsi," potvrdila policejní mluvčí. Letní noc strávil senior, který měl na sobě šortky, tričko a sandále, pravděpodobně pod širým nebem. K vesnici, kde byl nalezen, vede z Kralup nad Vltavou Dvořákova stezka podél řeky.

Policie ženu našla až po týdnuBerounští policisté po necelém týdnu vypátrali pohřešovanou osmatřicetiletou ženu z Hudlic. Policisté ji našli v pondělí v Berouně živou. V minulosti byla žena již několikrát pohřešovaná a následně vypátrána v Holandsku a také Německu.

Po ženě policie pátrala od úterý 22. června, a to na základě oznámení její matky. Ta svou dceru viděla naposledy 21. června, když okolo deváté hodiny ranní odjela z místa svého bydliště v obci Hudlice do Berouna. Žena tehdy jela do psychiatrické ordinace, neboť trpí paranoidní schizofrenií.

K lékařce skutečně dorazila a naposledy byla viděna téhož dne v dopoledních hodinách, kdy navštívila lékárnu na Husově náměstí v Berouně. Zde však její stopy končily.

Čtěte také: Vodák nezvládl jez na Berounce a utopil se