„Mohu potvrdit, že policisté ve spolupráci s kriminality šetří případ pravděpodobného loupežného přepadení, ke kterému mělo dojít v obci Suchdol v jedné prodejně. V tuto chvíli probíhají úkony v trestním řízení, proto nemůžeme být konkrétnější,“ uvedla policejní mluvčí Vendulka Marečková.

Podle informací Deníku lupič přepadl prodejnu známou jako „Klas“. Pohotovým prodavačkám se jej ale podařilo v jedné z místností v obchodě zamknout. Tím však celá akce zdaleka neskončila.

Uvězněnému zloději se podařilo rozbít okno, kterým utekl. Poté sedl za volant auta a začal ujíždět, v obci Bečváry ale havaroval. Podle svědků byl dopadený lupič, který následně strávil noc v cele předběžného zadržení v Praze, pravděpodobně pod vlivem alkoholu nebo omamných látek.

Ilustrační fotografie.
Prodavačka odklonila peníze z kasy do kapsy

O přepadení na okrese není tento měsíc nouze. Ještě v živé paměti mají lidé přepadení benzinové pumpy v Malíně, ke kterému došlo v noci na sobotu 12. ledna, kdy krátce před půl druhou ranní vnikl neznámý pachatel v kukle na čerpací stanici. Po obsluze žádal pod pohrůžkou krátké střelné zbraně finanční hotovost. Pachatel je stále na útěku, celý incident se ale obešel bez zranění.

Takové štěstí ale neměla osmapadesátiletá čerpadlářka při loupežném přepadení na Mělnicku začátkem prosince uplynulého roku. Jeden ze dvou pachatelů ženu bez milosti zastřelil, přestože se před pachateli snažila ukrýt.  Okresní soud v Mělníku je za to minulý týden poslal do vazby, muži čelí podezření z loupeže a vraždy.

Pořádně dramatické chvíle prožili lidé na sklonku uplynulého roku také v Příbrami. Muž se zbraní v ruce přepadl v pátek 28. prosince  příbramskou pobočku UniCredit Bank a držel v ní devět rukojmích - dva zaměstnance banky a sedm klientů, jednoho propustil ještě před příjezdem zásahové jednotky. I jeho soud poslal do vazby, hrozí mu až 12 let vězení.

Čerpací stanice Shell v kutnohorském Malíně.
Lupič v kukle přepadl v noci obsluhu čerpací stanice v Malíně