„V průběhu posledního roku soužití ve společné domácnosti došlo ze strany přítele také ke znásilnění. Často nevhodnému chování ze strany muže bylo přítomné jejich nezletilé dítě,“ přiblížila ve čtvrtek situaci Eva Hašlová z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Východ.

Informovala dále, že kriminalisté dospěli k obvinění 45letého muže, který je stíhán pro dva zločiny: týrání osoby žijící ve společném obydlí a znásilnění. „Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ upřesnila policistka, jak se karta obrátila.

Vozidlo, ve kterém řidič podezřelý ze střelby po incidentu ujel.
Máte postřelené auto? Ozvěte se policii!

„Nikdo nemá právo druhému ubližovat – a nikdo nemá povinnost ubližování trpět!“ zdůraznila dále Hašlová. Upozornila, že pro oběti domácího násilí je důležité neuvěřit tomu, co jim agresoři často vtloukají do hlavy: že si takové jednání zasloužily. Připomněla dále, že také není důvod se za situaci stydět – nebo propadat beznaději a představám, že situace je bezvýchodná.

Policisté navíc upozorňují, že liché jsou představy, že si násilník svou chybu uvědomí a „napraví se“; byť se třeba někdy omlouvá. Skutečnost bývá opačná: situace se horší. Radí proto jediné: přijít – a věc oznámit.

Bývalý středočeský hejtman za ČSSD a exministr zdravotnictví David Rath hovoří s novináři 7. října 2019 před svou ordinací v Hostivici o svém nástupu do vězení
Úplatky a zmanipulované zakázky. Žalobce navrhl prodloužit Rathovi vězení