Kontroly na silnicích okresu se zaměřily dohled nad dodržováním bezpečnosti na silnici. Netýkaly se jen osobních aut, ale i autobusů a nákladních vozidel. „Celkem se do akce zapojilo třináct policistů z Kutnohorska. V rámci akce strávili na silnicích celkem 48 hodin," uvedla mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková.

Dohlížející policisté zkontrolovali celkem 138 osobních automobilů, 65 nákladních vozidel a 1 autobus. „U řidičům osobních vozidel bylo zjištěno 23 přestupků. Z toho 18 bylo vyřešeno na místě blokovou pokutou. Zbylých pět bylo ohlášeno na městském úřadu. Dohromady řidiči zaplatili na pokutách 7,9 tisíc korun," dodala Vendulka Marečková.

U 9 osobních vozidel byl navíc zjištěn i nevyhovující stav automobilu.

Kontrolované nákladní automobily, mezi nimiž bylo i sedm vozů ze zahraniční, nedopadly lépe. Hříšníci se ale našli. „U dvou řidičů policisté zjistili, že porušili zákon 111/1994, tedy nedodrželi předepsané bezpečnostní přestávky a dobu jízdy," upozornila policejní mluvčí. Šest kamionů navíc bylo ve špatném technickém stavu.

Zloděj do domu vlezl plastovým oknem, ukradl pilu i stavební laser

Červené Janovice – Opravovaný rodinný dům „navštívil" v uplynulých dnech neznámý zloděj. „Pachatel vnikl zezadu na na nezabezpečený pozemek a do domu se dostal plastovým oknem, které otevřel," řekla mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková. Uvnitř se zloději zalíbilo nářadí i elektronika. „Nakonec odcizil motorovou pilu, stavební laser bez stativu a televizor," doplnila policejní mluvčí. Majitelům domu zloděj způsobil škodu za 8,5 tisíce korun.

Šestatřicetiletý recidivista byl na svobodě jen pár měsíců

Chotusice – Šestatřicetiletý muž, který se někdy ve dnech mezi 5. a 11. říjnem vloupal do domu v obci Chotusice, půjde zřejmě do vězení a to i přesto, že nic neukradl. „Muž poškodil zámek u vrat a posléze i francouzské dvoukřídlé dveře,"potvrdila mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková. Uvnitř domu pachatel prohledal všechny místnosti, ale nic neodcizil a škoda se tak vyšplhala na pouhých 500 korun. Případ vyřešili čáslavští policisté, kteří zjistili, že dopadený zloděj je jen několik měsíců na svobodě. „Za vloupání už byl v minulém roce ve vězení. Nyní mu opětovně hrozí 6 měsíců až 3 roky odnětí svobody," dodala mluvčí.

Počítače a šperky za třicet tisíc korun zmizely z bytu na sídlišti

Kutná Hora – Po zloději, který v uplynulých dnech vyloupil byt v přízemí v panelovém domě v ulici Jana Palacha na sídlišti Šipší, pátrají nyní kutnohorští policisté. Podle informací mluvčí kutnohorské policie Vendulky Marečkové došlo k vloupání minulý pátek někdy v době od 7:30 do 14: 45 hodin. „Pachatel do bytu vnikl oknem, na kterém nejdříve protrhl ochrannou síť. Odcizil 2 notebooky, šperky ze žlutého a bílého kovu i s certifikátem pravosti. Dále vzal i dvoje dámské náramkové hodinky," dodala policejní mluvčí. Řádění zloděje způsobilo škodu za 30 tisíc korun.

Ze zaparkovaného nákladního automobilu vzal nenechavec karty i s PIN kódy

Kutná Hora – Nákladní vozidlo Mercedes Benz, které stálo zaparkované na nákladové rampě jednoho z obchodních domů na sídlišti Šipší v Kutné Hoře, se stalo terčem dosud neznámého zloděje. „Pachatel z kabiny vozu odcizil peněženku, PIN kódy k platebním kartám, tašku s doklady, dvě karty platební a jednu tankovací," vyjmenovala mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková. Nenechavec způsobil škodu za 20 tisíc korun.