Zloděj by ve svém řádění jistě pokračoval, kdyby se v tu chvíli nevrátila obyvatelka domu. „Pachatel na nic nečekal. Otevřel nejbližší okno, vyskočil z něj a utekl," dodala mluvčí. Po neznámém zloději se nyní pátrá. Žena, která ho během krádeže přistihla, jej popsala jako muže v kostkované tmavé košili a světlých kalhotách. I když si nakonec nenechavec odnesl jen peněženku, díky rozbitým dveřím se škoda po jeho „návštěvě" vyšplhala na 6, 3 tisíce korun.

Z pozemku v Bedřichově zmizel valník, spolu s ním se ztratily i fošny a vrtačka

Bedřichov Nákladní valník s příslušenstvím se zalíbil dosud neznámému pachateli. Ten v uplynulých dnech odcizil valník typu Dasing Kulsak K 15 s poznávací značkou 25ABA63 z volně přístupného pozemku v Bedřichově. „Krádež se vydařila i přesto, že byl nákladní přívěs uzamčen řetězy s visacími zámky," doplnila tisková mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková.

Zloděj se ale neobohatil pouze samotným přívěsem. V době krádeže na valníku totiž byly umístěné další věci. „Šlo o stojanovou vrtačku, posouvač k fréze, vodící rameno k fréze a dřevěné trámky a fošny," vyjmenovala Vendulka Marečková. Majitelům ukradeného nákladního přívěsu vznikla škoda ve výši 82 tisíc korun.