Hledaného muže sice nelze přímo označit jako sňatkového podvodníka – nicméně praktiky těchto elegánů zřejmě ovládá dokonale. Nasvědčují tomu alespoň poznatky kriminalistů, podle nichž se dotyčný opakovaně seznamuje prostřednictvím různých seznamek na internetu s ženami. „Když získá jejich důvěru, pod různými záminkami z nich vyláká větší finanční částky. Peníze pak nevrací a používá je pro vlastní potřebu,“ konstatoval Daněk.

Hledaný Milan J.Zdroj: Policie ČRJako příklad, jak to chodí, připomněl případ z roku 2012. Tehdy se obětí stala žena z Prahy-východ, jež se nechala zlákat nabídkou zprostředkování výhodné koupě bytu v hlavním městě. Nezískala nic, přišla o 400 tisíc korun. Tehdy se jí nový známý snažil vlichotit do přízně a získat její důvěru lživým tvrzením, že je ředitelem obchodního domu na Václavském náměstí. O dva roky dříve se nerozpakoval vydávat za lékaře – či dokonce za agenta CIA. Asi to to dokázalo zabrat: policie ví, že tehdy na internetových seznamkách bodoval jak na běžícím pásu. A od šesti žen postupně vylákal téměř dva miliony korun.

Policisté předpokládají, že v trestné činnosti podle osvědčeného modelu hledaný muž stále pokračuje, a to zřejmě na celém území republiky. Poslední stopa pochází z počátku loňského roku, kdy opět prostřednictvím internetové seznamky okouzlil ženu z Táborska. Tu to tehdy přišlo na skutečně hodně peněz. „Pod záminkou koupě tří bytů v Praze vylákal postupně více než milion korun,“ shrnul Daněk dlouhodobější působení.

V souvislosti se zmiňovanými skutky policie hledá 46letého Milana J. V minulosti však vystupoval nejen pod vlastním jménem, ale představoval se i jako Lukáš – ať už s příjmením Beneš, nebo Lukeš. Policie uvítá, když se kdokoli, kdo má informace o pobytu či pohybu hledaného muže s modrýma očima a hnědými vlasy, ozve prostřednictvím linky 158.

Mobilní telefon - Ilustrační foto
Zloděj obral cestujícího, který byl zaměstnán mobilem

Karel Havlíček je hledaný pro zanedbání povinné výživy a vyhýbá se vězení.
Policii uniká tři a půl stovky hledaných Středočechů