O detailech se odmítl bavit s tím, že případ je příliš čerstvý. „V současné době, s ohledem na zákonem stanovenou neveřejnost přípravného řízení, probíhající úkony a krátkou dobu od zahájení trestního řízení nebudeme k věci poskytovat žádné další a bližší informace,“ odpověděl Cimbala.

Nevyvrátil přitom ani jednu z konkrétních informací, na které se Deník ptal. Podle našich zjištění má případ souvislost s Kutnou Horou a zdejší zubní lékařkou. Právě ona by měla být z vraždy podezřelá. Na kauze však nedělá středočeská kriminálka. Nejspíše proto, že se vražda odehrála v Praze. „Případ, na který se ptáte, vyšetřují kolegové v Praze," řekla středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Ilustrační foto.
Při domovních prohlídkách v Šebestěnicích hledali kriminalisté drogy

Jisté je, že o vraždě se už několik dní mluví po celé Kutné Hoře. Deník kontaktoval ordinaci údajné podezřelé zubařky. Zdravotní sestra ale jen uvedla, že lékařka není přítomna. S odkazem na mlčenlivost odmítla odpovědět na otázku, zda ji policie zadržela, obvinila nebo zda je lékařka ve vazbě.

Za vraždu hrozí až 18 let vězení. Sazba se zvyšuje až na 20 let, pokud je vražda předem promyšlená. Ještě přísnější potrestání - 15 až 20 let nebo i výjimečný trest - hrozí pachatelům, kteří zavraždí více lidí či dítě nebo kteří například vraždí v úmyslu získat majetkový prospěch.