Na začátku byl zásah aktivního občana z poslední červencové neděle. Ten 28. července půl druhé hodiny před polednem přivolal policisty k obchodu s potravinami v Mratíně. S tím, že si všiml, jak zaparkovala a vystoupila žena, která je očividně pod vlivem alkoholu – a to zcela zjevně v množství větším než malém. Kromě toho, že přivolal policejní hlídku, také tento svědek bránil řidičce v odjezdu.

To, že se v odhadu jejího stavu nespletl, potvrdila dechová zkouška. Opakovaně se na displeji objevila trojka: tři promile. Ukázalo se navíc, že dotyčná má blokaci řidičského oprávnění, připomněla Hašlová. „Policisté s ženou provedli nezbytné úkony trestního řízení – a za účelem sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky ji vzhledem k její opilosti předvolali na následující den,“ konstatovala mluvčí.

Zdroj: Youtube

Upozornila však, že i když se v pondělí žena v určeném čase dostavila na služebnu, na první pohled byla v ještě horším stavu než o den dřív. To potvrdila i dechová zkouška: tři a půl promile. Následovalo tedy nové předvolání na další den; tentokrát na úterý. Ještě to však nebyl konec. Přímo z policejní stanice žena zamířila ke svému autu, které nechala zaparkované o pár set metrů dál. Usedla za volant – a jela.

Když ji policisté zastavili, znovu foukala – a opět nadýchala. Potvrdilo se, že skutečně řídila s více než třípromilovou hodnotou. To už ale nezůstalo bez odezvy: putovala střízlivět na záchytku. Poslední červencové úterý se pak dočkala sdělení podezření ze spáchání trestného činu. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky může být u soudu v případě uznání viny ve hře až roční vězení. Přitěžující okolností je, že se skutku se dopustila ve dvou případech.

Poznáváte muže na snímcích? Volejte policii!!
Znáte ho? Policie pátrá po totožnosti zloděje
Ilustrační snímek.
Bankrotářů je ve středních Čechách dost. Ne však ve firmách