Dosud neznámý sprejer zde nastříkal nečitelné nápisy a obrazce různých barev na odstavený vagon. Způsobená škoda se v tomto případě pohybuje kolem 8 tisíc korun.

Policisté z Kutnohorska mají od začátku roku nahlášeny do dnešního dne celkem osm případů nelegálně posprejovaných stěn, kontejnerů, věcí a stromů. Z toho jsou ve třech případech známy pachatelé.

Získá sportovní hala další dotaci? Jasno bude v říjnu
Získá sportovní hala další dotaci? Jasno bude v říjnu

Vyšetřovatelé vyhodnocují i několik let staré malůvky, které pak případné podezřelé můžou usvědčit i z více činů.
V roce 2016 bylo nahlášeno pět neobjasněných případů. V roce 2015 bylo nahlášeno 5 případů, z toho ve dvou případech pachatel stanul před soudem. V roce 2014 byly oznámeny tři dosud neobjasněné případy.

Věk pachatelů, kteří se věnují sprejerství, se převážně pohybuje od 17 let do 24 let. Sprejerství je již od začátku trestný čin, a to bez ohledu na výši způsobené škody. Pachatelům za takové jednání hrozí mimo pokuty i rok vězení.

Policisté v této souvislosti žádají o pomoc. Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoli informaci vedoucí k dopadení těchto pachatelů, nechť se obrátí na čáslavské policejní oddělení 974 875 710 nebo na bezplatnou telefonní linku 158.

Před sedleckou katedrálou vyrostlo nové zábradlí
Před sedleckou katedrálou vyrostlo nové zábradlí. Nutnost, nebo ničení památky?