Na domě, který se nachází v Nerudově ulici, celý týden probíhaly práce na zahlazování škod. Největším problémem přitom byla obnova dodávky elektrického proudu. Zatímco ve středu se to povedlo pouze v polovině objektu, v sobotu už bylo napojeno i poslední patro. Dodávku plynu, teplé i studené vody se podařilo obnovit již dříve a v současnosti jezdí i jeden z výtahů. 

Bohumín, místo tragického požáru, který si vyžádal 11 životů, týden po nešťastné události, 15. srpna 2020.
Bohumín týden po tragickém požáru. Místní už štve "pietní atrakce"

 "Technici se snažili udělat pro nájemnínky maximum v rekordně krátkém čase, použili standardní i provizorní řešení. Omezení, které mohla trvat možná až dva týdny, zkrátili na pouhých několik dnů. Zejména rozvody a elektroměry v nejvyšších a tudíž nejvíce zasažených patrech domu byly problémem," uvedla už o víkendu radnice. 

Čtyřiapadesátiletý Zdeněk K., který čelí obvinění z úmyslného založení požáru, byl minulý týden poslán do vazby. Již v sobotu přitom přiznal, že kvůli dlouhodobým rodinným sporům polil hořlavinou dveře domu, kde mimo jiné bydleli jeho syn s vnukem, a zapálil je. V bytě právě probíhala oslava narozenin synovy přítelkyně, které se účastnilo patnáct lidí, včetně tří děti. Při následném požáru šest lidí uhořelo, pět nepřežilo skok z okna. Čtyřem lidem se podařilo před plameny uniknout přelezením na balkon sousedního bytu. 

Veřejná sbírka

Pomoci pozůstalým zmírnit následky tragédie mohou lidé prostřednictvím veřejné sbírky, kterou 11. srpna vyhlásil Moravskoslezský kraj. "Veřejná sbírka začíná. Moravskoslezský kraj získal od Ministerstva vnitra ČR potřebné osvědčení, aby ji mohl zahájit. Ti, kteří chtějí přispět, mohou peníze zasílat až do 15. 9. 2020 na účet 868686/2700," informovala již dříve mluvčí krajského úřadu Nikola Birklenová.

K okresnímu soudu v Karviné byl předveden Zdeněk K., kterého policie obvinila z vraždy a obecného ohrožení v souvislosti s požárem domu v Bohumíně, 11. srpna 2020.
Žhář z tragédie v Bohumíně jde do vazby. K soudu dorazil v neprůstřelné vestě

Na zmíněném účtu se k dnešnímu dni sešlo více než 400 tisíc korun, samotný kraj pak přispěje částkou sto tisíc korun za každou oběť a 50 tisíc korun za každého zraněného. Výše příspěvku, kterou by měl Moravskoslezský kraj do sbírky vložit, je určena stejným způsobem, jako v prosinci 2019 po střelbě ve Fakultní nemocnici Ostrava.