„Přiznám se, zašel jsem taky na pivo… I když na patníku, tak chutná po takové době skvěle,“ napsal na twitter ve sváteční den 17. listopadu Jurečka, který zároveň sdílel usvědčující fotografii lahodného moku.

Exprezident Václav Klaus na Národní třídě
Klaus přišel na Národní třídu s napůl nasazenou rouškou. Případ řeší policie

Podle serveru Novinky.cz politik příspěvek smazal poté, co jej na porušení vládního nařízení upozornil novinář Petr Honzejk. „Docela by mě zajímalo, po kolikátým pivu vypitým na veřejným prostranství člověk zapomene, že se nesmí pít pivo na veřejným prostranství,“ reagoval novinář.

Jurečka se následně za svůj prohřešek omluvil. „Mrzí mě to, udělal jsem chybu,“ napsal na svém facebooku. „Nemám ve zvyku se promlčet a nemám ve zvyku papalášské manýry. Včera jsem na Twitter a sem vložil fotku kde držím pivo v kelímku na ulici v Praze. Mohl bych komentáře a dotazy odbýt tím, že to bylo pivo nealkoholické, nebo že jsem si ho nesl na byt, ale nebudu dělat blbce ze sebe a hlavně z veřejnosti a lhát,“ vyjádřil se k celému incidentu ve středu.

Dřívější prohřešky 

Jurečka je druhým členem opozice, který porušil vládní nařízení. Tím prvním byl přitom šéf poslanců TOP09 Miroslav Kalousek, který navštívil uzavřenou restauraci na pražských Vinohradech, kde si dal pivo.

Pražská restaurace Hlučná Samota se stala populární díky návštěvě poslance Miroslava Kalouska (TOP 09), který si v zavřeném podniku dal pivo.
Káže vodu, pije pivo. Kalousek se stal po návštěvě restaurace terčem vtipů

Stejně jako Kalousek byl i Jurečka kritikem bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly, kterého reportéři Blesku před časem přistihli u jedné z pražských restaurací.