Nejen lidé z Kutnohorska, ale z celé České republiky nyní stojí před zásadní otázkou: ten, anebo onen?

Již od ukončení prvního kola vedou nadšenci sáhodlouhé debaty, kdo z dvou zbylých kandidátů by byl lepší, jaké jsou jejich osobnostní kvality a podobně.
Pro kterého z nich se rozhodnou lidé z kutnohorského okresu, jsme se ptali v anketě. Otázka nepatří mezi jednoduché.

Gabriela Jarkulišová, ředitelka Městské knihovny, Kutná Hora
„Nezlobte se, ale na tento dotaz nechci nyní odpovídat, nechtěla bych tuto otázku dále komentovat."Ředitelka Městské knihovny v Kutné Hoře Gabriela Jarkulišová.

Veronika Lebedová, ředitelka Městského Tylova divadla, Kutná Hora
„Podívejte, řeknu to takhle: já k volbám vůbec nechodím a neplánuji k nim jít ani tentokrát. Pracuji v oblasti kultury, o politiku se příliš nezajímám a nechci s ní mít příliš společného."

Ondřej Havlovic, starosta, Zbraslavice
„Já budu volit knížete. Připadá mi víc pravicový. Já osobně taky tíhnu spíše k pravici, takže ho budu volit už z tohoto důvodu. Myslím si také, že by byl pro republiku lepší prezident, je to totiž také známější osobnost, než je Miloš Zeman."

Jitka Brachovcová, vedoucí fit studia, Kutná Hora
„Ke druhému kolu voleb teď nejspíš už nepůjdu. V prvním kole jsem měla jiné kandidáty, kteří dále nepostoupili, a z těch dvou si nějak nemůžu vybrat. Žádný tak nějak nevyhovuje mým představám o budoucím prezidentovi."

Pavel Ryba, baskytarista, Kutná Hora
„Promiňte, ale k této otázce, bych se nechtěl blíže vyjadřovat."

Alena Zemanová, vedoucí Království panenek, Zruč nad Sázavou
„Já budu určitě volit Zemana. Podle mě je z těch dvou lepší. Přijde mi, že řeší otázky, které lidi celkově teď pálí. Zaobírá se také otázkami, týkajícími se naší republiky a nezajímá se tolik celkově o Evropu a Unii."

Marie Macková, vedoucí střediska A+D, Oblastní charita Kutná Hora
„Já budu volit dobrého prezidenta (smích). Nechtěla bych svoji odpověď dál rozvádět. Ale jsem věřící člověk, a tak se za dobrého prezidenta modlím."Marie Macková. 

Slávka Kunášková, vedoucí centra Duhové Atrium, Oblastní charita Kutná Hora

„Nezlobte se, ale k tomuto dotazu bych se nerada vyjadřovala, nechci vám na něj odpovídat."

Květuše Mašínová, ředitelka diakonie, Čáslav
„Moje volba je jasná. Volila jsem v prvním kole Karla Schwarzenberga a budu ho volit také nyní. Moje rozhodnutí vyplynulo ze sledování duelu v televizi, který se mi moc líbil. Do druhého kola postoupily podle mě výrazné osobnosti."

Zdeněk Sejček, ředitel Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické 
v Čáslavi
„Podívejte se, já vám odpovím asi takto: opravdu nerad bych dopadl jako pan Václav Klaus mladší. Opravdu nepovažuji tuto otázku za otázku na tělo. Ale víte, myslím si, že člověk by neměl říkat svůj názor jednou jako soukromá osoba a podruhé jako představitel nějaké funkce. Stejně tak ani já nemůžu říct jednou svůj názor jako Zdeněk Sejček a podruhé jako Sejček – ředitel."

Eva Fialová, vedoucí odboru kultury, školství a sportu na městském úřadě, Zruč nad Sázavou
„Budu volit samozřejmě toho, koho jsem volila i v prvním kole. Neprozradím přímo jméno dotyčného kandidáta. Dotyčného ale volím proto, že můj kandidát – favorit má podle mě vlastnosti, které lépe odpovídají mojí představě prezidenta, než má druhý z kandidátů."