V roce 2014 přišli členové spolku Včela Čáslavská s myšlenkou revitalizovat tento prostor a umístit zde venkovní edukační expozici o historii Hrádku. Ještě téhož roku začalo čištění pozemku, které pokračovalo i loni. Kromě vymýcení náletů bylo třeba vybudovat i novou přístupovou pěšinu. Brigád se kromě členů spolku zúčastnili i členové čáslavského oddílu juda i děti z čáslavských škol. Během této doby místopředseda spolku Filip Velímský připravil šest panelů, které vedle historické informace obsahují i interaktivní úkoly pro dětské návštěvníky. Bohužel se nepodařilo sehnat peníze na výrobu panelů z dotačních programů. Nakonec bylo jejich zhotovení hrazeno Městem Čáslav, které projevilo pro tuto akci velké pochopení.

Na sobotu 5. března od 9 hodin je svolána již poslední brigáda, během níž kromě závěrečného čištění budou vykopány i díry pro zabetonování panelů a instalovány lavičky. Veřejnost se této brigády samozřejmě může účastnit.

Celý areál bude slavnostně otevřen v neděli 20. března v 15 hodin. V tříhodinovém programu vystoupí hudební skupina Krless a šermíři, kteří se střetnou v boji o Langobardský prsten. Organizátoři, kterými je Včela Čáslavská a Město Čáslav mysleli i na děti, pro které budou připraveny speciální aktivity.

Organizátoři doufají, že tato akce není poslední a úprava čáslavského Hrádku bude pokračovat i v dalších letech v rámci regenerace městské zeleně tak, aby se toto místo stalo nejen zdrojem informací o nejstarší historii města, ale i odpočinkovou zónou nejen pro místní občany.