„Výstavba ledové plochy běží podle harmonogramu a první etapa stavby by měla být předána do konce listopadu," řekl starosta Čáslavi Jaromír Strnad. Jakmile bude stavba předána, začne se na začátku prosince ledovat a připravovat plocha pro první návštěvníky. „Doufáme, že kolem 15. prosince by mohl být led hotový, první návštěvníci by mohli začít bruslit nejpozději před Vánoci," doplnil Strnad. Slavnostní otevření však novou ledovou plochu zatím nečeká. „Přece jen se v podstatě jedná o předčasné užívání, protože jde o rozdělanou stavbu. Ale říkali jsme si, že když se stavba na zimu stejně musí přerušit, proč toho nevyužít. Chtěli jsme dát příležitost hlavně dětem, aby si mohly v Čáslavi zabruslit," vysvětlil Strnad.

Druhá etapa výstavby, tedy zastřešení zatím nekryté ledové plochy a kompletní dobudování zimního stadionu začne na jaře příštího roku. „Náš plán je takový, že hned 
v březnu budeme pokračovat ve výstavbě. Do podzimu roku 2016 bychom výstavbu chtěli dotáhnout do finále," doplnil čáslavský starosta.

Poté také již kompletní nový zimní stadion čeká slavnostní otevření. Veřejnosti by měl začít sloužit již příští sezonu, rovněž také budoucímu oddílu ledního hokeje. „Aktivity spojené se vznikem oddílu už samozřejmě vnímám, dokonce jsem zaslechl, že by se mohl jmenovat Čáslavští tryskáči," prozradil s mírnou nadsázkou Jaromír Strnad.

Podle něj se budou snažit budoucím čáslavským hokejistům vytvořit ty samé podmínky, jaké se už teď město snaží vytvářet fotbalistům, plavcům či oddílu juda. „Budeme rádi, když se sem natáhnou malí sportovci, stejně jako je tomu například teď na atletickém ovále ve Vodrantech," uvedl Strnad. To byl také důvod výběru lokality. „Chtěli jsme mít jakýsi ucelený komplex sportovišť," podotkl. Celkové náklady první etapy se budou pohybovat kolem 35 milionů korun, což je o dva miliony méně, než byla původní vysoutěžená cena. „Prostředky, které jsme ušetřili, jsme přesunuli do druhé etapy výstavby ledové plochy," uvedl Strnad.

První etapu výstavby hradí město 
z vlastních zdrojů, o dotaci bude žádat až na etapu druhou. Výstavba ledové plochy byla zahájena letos v květnu. Na stavbu ledové plochy se již město ale připravovalo dlouhá léta. Prvním krokem bylo před osmi lety zakoupení potřebného pozemku městských lázní ve Vodrantech. Dva roky na to vznikla příslušná projektová dokumentace, která se v průběhu času aktualizovala, aby odpovídala předepsaným normá