"Na místo byly vyslány čtyři posádky. Lékař zde vyšetřil deset dětí se zažívacími potížemi, které byly následně transportovány do Městské nemocnice v Čáslavi, do Oblastní nemocnice v Kolíně a do Nemocnice Na Bulovce v Praze," řekla Effenbergerová.

Případem se zabývá Krajská hygienická stanice Středočeského kraje. "Ihned po nahlášení případu jsme doporučili provozovateli protiepidemická opatření, která spočívají zejména v izolaci a dezinfekci," uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice Středočeského kraje Dana Šalamunová. Doporučeno bylo použití jednorázových ručníků, dezinfikovat nádobí, prádlo a izolovat nemocné táborníky.

Hygienici se v úterý 20. srpna vydali na místo, aby zkontrolovali, jak jsou tato opatření dodržena, byly odebrány vzorky jídla, vody i biologický materiál. "Kuchyň, která je součástí areálu byla dle kontroly v pořádku, výsledky odebraných biologických vzorků by měly být známy do konce týdne," přiblížila Šalamunová s tím, že se předpokládá, že nákaza je virového původu.

"Jeden z účastníků mohl být při příjezdu na tábor již nakažen, aniž by o tom už věděl vzhledem k latenční době," vysvětlila. Každý další případ mají provozovatelé hygienikům hlásit, ale dle informací od hygienické stanice během úterka 20. ani středy 21. srpna žádné případy nepřibyly.

Ilustrační foto.
Při noční táborové bojovce se mladík zřítil ze skály
K těžkému ublížení na zdraví s následkem smrti došlo v Bakalářské pivnici v Husově ulici v Kutné Hoře. Místo tragické události.
Muž, který v Kutné Hoře smrtelně zranil fotbalového fanouška, je ve vazbě
Ilustrační foto.
Policisté v rámci dopravně-bezpečnostní akce kontrolovali především rychlost