Do projektu je zapojeno 12 mateřských škol z každého regionu. Z Kutnohorska to jsou mateřské školy Zbraslavice, Červené Janovice, Krchleby, Zbýšov, Drobovice, Potěhy, Tupadly, Žehušice, Křesetice, Církvice, Vlastějovice a Vavřinec. Z Kolínska pak Veltruby, Velký Osek, Starý Kolín, Týnec nad Labem, Ovčáry, Krakovany, Jestřábí Lhota, Býchory, Opolany, Žehuň, Hlavečník, Žíželice a Ohaře.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Pošta ve Zbraslavicích dočasně omezí svůj provoz



Celý roční cyklus projektu byl zahájen zapůjčením herních prvků zainteresovaným školám, následně červnovým Regionálním kolem na letišti ve Zbraslavicích, kde si děti měřily své síly v deseti různých sportovních disciplínách navozující atmosféru dětských olympijských her. Hlavním cílem projektu je dostat děti od televize a počítače a přivést je k zájmu o sport. Sobotní společné setkání partnerských regionů bylo událostí spíše kulturní. Na oplocení herního parku byly k vidění výkresy dětí na téma olympijského sportování. Autoři nejoriginálnějších prací z každé mateřské školy si převzali medaile a diplomy.

Pro návštěvníky byl připraven bohatý program, Divadelní pohádka „Jak čerti Jelito a Kopito vařili vtipnou kaši“, projížďka na koni, motokáry, malování na obličej a mnoho dalších. Po celé dopoledne byl dětem k dispozici zábavný park včetně všech atrakcí, které Heroland nabízí. Pro paní učitelky z mateřských škol byl připraven seminář k pokračování projektu v místní hasičárně, kde jim byla nabídnuta káva a výborný zákusek upečený od místní kulinářky. Krásné počasí a bohatý kulturní program přilákal k návštěvě Herolandu více než 200 dětí v doprovodu svých rodičů.

Martina Jiříková

Děti navštívily policejní oddělení v Uhlířských Janovicích.
Děti navštívily policejní oddělení v Uhlířských Janovicích