Škola spolupracovala také s Lucií Procházkovou, která se postarala o hlasovou přípravu vystupujících. Tématem muzikálu byly vybrané momenty z příběhu Ježíše Krista. Večerem provázela Jana Štrůblová, učitelka francouzského jazyka na gymnáziu.

Slavnostní večer se však nenesl jen muzikálovém duchu. Gymnázium Jiřího Ortena již po čtvrté za sebou obhájilo své prvenství v soutěži studentů a absolventů GymplRoku. Na premiéru muzikálu proto přijeli předat diplom ekonomická ředitelka pobočky McDonald´s Ivana Prosecká a Jan Minařík, zástupce České studentské unie. Pro ocenění si na pódium přišli zástupci školního parlamentu Anna Kuchařová a Tomáš Tvrdík.

Po slavnostním předání se již všichni dozvěděli, pro koho je brána ve skutečnosti těsná. Herci i hudebníci podali skvělé výkony a obecenstvo na konci aplaudovalo ve stoje. Na úplný závěr pronesli pár slov Zdeněk Licek, Štěpánka Králová a také host, jímž byla zakladatelka Hnutí na vlastních nohou – Stonožka Běla Jenssen, kterou představení hluboce dojalo.

Autor: Martina Veberová